Радник президента просить не забувати, хто є слуга

Вівторок, 27 листопада 2012, 20:33

Закон "Про всеукраїнський референдум", який був підписаний президентом Віктором Януковичем, є конституційним.

Про це заявив представник президента у парламенті, депутат від Партії регіонів Юрій Мірошниченко в ефірі телеканалу ТВі.

"Закон про референдум є конституційним. Це вимога Конституції про те, що ми, парламентарі, маємо ухвалити порядок проведення референдумів", - зазначив він.

"Подобається це політикам, чи ні. Мені дивно чути, що політики хочуть позбавити громадян права ухвалювати рішення щодо життя в своїй країні. Не треба забувати хто є слуга, а хто суб`єкт влади", - уточнив політик.

В свою чергу новообраний депутат Верховної Ради від опозиції Андрій Пишний вважає, що закон, підписаний Януковичем, порушує Конституцію.

"Референдум, якщо він буде потрібний адміністрації президента, буде організовуватися обласними державними адміністраціями, губернаторами. На референдум можуть виноситися будь-які питання", - уточнив він.

"Цілком можливо, що на референдум будуть поставлені питання про продовження терміну правління президента. На сьогоднішній день, цей закон не відповідає жодним вимогам ні Венеціанської комісії, ні Парламентської асамблеї Ради Європи, які рекомендували від цих речей відійти", - нагадав Пишний.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування