Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Колесніченко "нацькував" ГПУ на Богатирьову, а то дітей не реєструють

Вівторок, 27 листопада 2012, 20:52

Автор мовного закону, "регіонал" Вадим Колесніченко вимагає зобов'язати Міністерство охорони здоров'я привести свої нормативні акти у відповідність із законом про мови.

З відповідною вимогою депутат звернувся до Генпрокуратури, передають "Коментарі".

Колесніченко вимагає притягнути конкретних працівників міністерства до відповідальності за невиконання своїх прямих повноважень і обов'язків в частині приведення нормативно-правових актів у відповідність із законом "Про основи державної мовної політики".

За його словами, згідно з прикінцевими положеннями закону МОЗ був зобов'язаний у 3-місячний термін з моменту прийняття закону привести свої нормативно-правові акти у відповідність із цим документом.

"Незважаючи на це на даному етапі жоден підзаконний нормативно-правовий акт міністерства не приведений у відповідність до положень закону", - вказує "регіонал".

"Через такі потворні і протизаконні дії чиновників вже страждають громадяни України. Так, днями до мене звернувся мешканець міста Севастополя, якому відділ РАЦС Гагарінського управління юстиції в Севастополі відмовив у реєстрації новонародженої дитини з тієї причини, що надане медичне свідоцтво про народження дитини заповнено російською мовою", - розповів Колесніченко.

"На думку працівників РАЦС, батьки дитини повинні були надати переклад медичного свідоцтва на українській мові, завірений нотаріально", - уточнив депутат.

За його словами, батьками було надано заповнене російською мовою свідоцтво про народження дитини, видане в Україні українською ж медустановою, за формою, затвердженою МОЗ.

"Згідно мовного закону, російська мова є регіональною на території Севастополя і може використовуватися у всіх сферах суспільного життя паралельно з державною", - зазначив Колесніченко.

"Відмова відділу РАЦС провести реєстрацію новонародженої дитини була незаконною" - констатував депутат.

На його думку, першопричиною виникнення проблемної ситуації з реєстрацією дитини в РАГС стало невиконання МОЗ вимог закону про мови.

"Стаття 13 закону чітко визначає, що паспорт громадянина України або документ, що його замінює, і відомості про його власника, що вносяться до нього, виконуються держмовою і поруч, за вибором громадянина, однією з регіональних мов або мов меншин України", - пояснив Колесніченко.

"Так, медичне свідоцтво про народження дитини є офіційним документом, що засвідчує факт народження дитини. Враховуючи вищевказане, МОЗ був зобов'язаний вжити всіх необхідних заходів...", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування