Міліція переконує, що в загиблому ідентифікований Мазурок

Середа, 28 листопада 2012, 15:36

Охоронець ТЦ "Караван" упізнав загиблого як "караванського стрілка" по фотографії, а експертиза показала родинний зв’язок загиблого з матір’ю Ярослава Мазурка.

Про це повідомляє управління зі зв’язків із громадськістю МВС.

Міністерство зазначає, що за законом упізнання проводять родичі, близькі загиблого або особи, які були знайомі з ним, – тож упізнання трупу, виявленого в парковій зоні Києва, було проведене за участю дружини Мазурка Людмили – і вона впізнала в ньому свого чоловіка.

"Впізнання трупу Мазурка за участю охоронця ТРЦ "Караван", який вижив після стрілянини, не проводилося, оскільки він не підпадає під жодну з вище визначених категорій. У той же час із цим потерпілим було проведено впізнання нападника по фотознімках", - зазначає МВС.

"Під час цієї слідчої дії вказаний громадянин упізнав Мазурка Я.Т. як особу, що 26.09.2012 вчинила вбивство охоронців та замах на його вбивство", - заявляє відомство.

"Крім того, згідно з висновком молекулярно-генетичної експертизи, проведеної за зразками крові матері Мазурка Я.Т., встановлено, що вона є його біологічною матір’ю", - сказано в повідомленні.

"Генетичні ознаки Мазурка Я.Т. були виявлені на головному уборі та мішечку-гільзоприймачеві, вилучених під час огляду місця події в ТРЦ "Караван", а також на зубних щітках, трьох кепках та сорочці, вилучених під час обшуку за місцем його проживання", - інформує МВС.

Відповідно до висновку молекулярно-генетичної експертизи, проведеної по черевиках, вилучених під час обшуку за місцем проживання Мазурка, "встановлено генетичні ознаки слідів крові людини, які співпадають з генетичними ознаками, встановленими у зразку крові одного зі вбитих охоронців ТРЦ "Караван", додає відомство.

Також згідно з висновком дактилоскопічної експертизи "відбитки пальців рук Мазурка Я.Т. ідентичні слідам пальців рук, вилучених при огляді місця події за фактом вбивства охоронців ТРЦ "Караван", стверджує МВС.

Міліція заявляє, що за фактом убивства охоронців ТРЦ "Караван" призначено та проводиться понад 200 експертиз, тривають слідчі дії, а "відверте перекручування інформації" щодо цього інциденту і виривання з контексту до завершення слідства – неприпустимі.

Раніше ТСН з посиланням на джерело повідомила, що головний свідок у справі про стрілянину в "Каравані" Павло Феденков заявив правоохоронцям, що загиблий Ярослав Мазурок не стріляв у них.

За даним джерела, Феденкова викликали на упізнання, але труп Мазурка йому не показали, а показали лише фото трупа з моргу. На цих фото стрілка охоронець нібито не впізнав.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування