Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Соціологи тепер можуть викликати Королевську до суду

Четвер, 29 листопада 2012, 10:11

Представники "Демократичних ініціатив" і КМІСу залишають за собою право звертатися з позовом до суду для спростування неправдивої інформації, поширеною партією "Україна-вперед".

Про це у коментарі "Українській правді" повідомила представник соціологів у суді Валентина Теличенко.

"Представники партії Королевської сказали, що відкликають свій позов у зв'язку з втратою актуальності, що в принципі не означає, що вони зрозуміли свою неправоту". - сказала адвокат.

За її словами, правильність соціологічних досліджень підтвердило реальне голосування в Україні, і "дуже важливо було визнати це, відкликаючи позов до суду з боку позивача"

"Зважаючи на те, що до соціологів не надійшли вибачення з боку партії Королевської до соціологів, яких звинуватили у нечесності. Зважаючи на те, що партія спричинила матеріальні затрати відповідачів, то представники "Демініціатив" і КМІСу залишають за собою право звертатися з позовом до суду для спростування неправдивої інформації, поширеною партією "Україна-вперед", - розповіла Теличенко.

Вона також додала, що суд зобов'язав партію Королевської надати анкети соціологічних досліджень, на які вони посилаються, але вони не виконали цього зобов'язання.

Як відомо, у четвер партія "Україна – Вперед!" відкликала позов проти соціологів, у якому вимагала спростування передвиборних даних спільних соціологічних досліджень фонду "Демініціатив" і КМІСу ще до виборів, 11 жовтня.

За результатами опитування КМІСу, проведеного з 21 вересня до 3 жовтня, "Україна – Вперед!" набирала 1,4% симпатій виборців.

За результатами парламентських виборів 28 жовтня партія Королевської отримала 1,58% голосів громадян.

Королевська заявляла 30 жовтня, що за даними паралельного підрахунку голосів від "Україна – вперед!", її "партія отримала 4,7%".

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування