У Росії ролики "Pussy Riot" визнали екстремістськими

Четвер, 29 листопада 2012, 11:38

Замоскворецький суд Москви визнав екстремістськими відеоролики з виступами групи Pussy Riot.

Таким чином, суд задовольнив відповідну заяву прокуратури, повідомляє "Интерфакс".

Згідно з рішенням суду, доступ до сайтів, на яких містяться дані ролики, буде обмежений.

У своєму рішенні суддя вказала, що необхідно обмежити доступ до сайтів, на яких в даний момент розміщені відеоматеріали групи, зокрема, вона назвала інтернет-ресурс pussyriot.com і їхній блог у "Живому журналі".

Дане рішення може бути оскаржене у вищій інстанції.

Однак сторона, яка може оскаржити рішення, не визначена, оскільки раніше суд відмовився визнати зацікавленою стороною одну з учасниць панк-групи Катерину Самуцевич.

Під час розгляду заяви прокуратурою по суті суддя Марина Мусімович оголосила результати дослідження, яке провів інститут культурології на прохання головкому МВС.

"Згідно з висновками експертів, у відеоматеріалах, представлених для дослідження, містяться ознаки екстремізму, зокрема, в них присутні висловлювання та дії, які принижують різні соціальні групи за релігійною ознакою. Є приховані заклики до бунту і непокори владі, а також організації масових заворушень" , - процитувала документ суддя.

Прокурор в суді попросив визнати ролики екстремістськими і обмежити до них доступ. За його словами, була проведена перевірка за фактом розповсюдження роликів в мережі, в ході якої було встановлено, що на деяких інформаційних ресурсах розміщені відеоматеріали з виступами групи.

"Згідно з психолого-лінгвістичним дослідженням, у даних роликах містяться матеріали екстремісткої спрямованості, що забороняється згідно із законодавством РФ", - сказав прокурор.

Він підкреслив, що наявність у вільному доступі даних відео може сприяти розпаленню ненависті і міжнаціональної і міжрелігійної ворожнечі та обмежувати права громадян.

У Роскомнагляді дану інформацію поки не коментують. "Ми можемо щось сказати тільки після того, як отримаємо офіційне рішення суду. За новинами ми нічого коментувати не можемо", - сказали "Интерфаксу" в Роскомнагляді.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News