Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Угода про асоціацію Україна-ЄС можлива в 2013-му - Фюле

Четвер, 29 листопада 2012, 16:38

Угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана в листопаді 2013 року, якщо українська сторона до цього часу вирішить низку проблемних питань.

Про це в Стокгольмі на форумі громадянського суспільства Східного партнерства заявив європейський комісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле, пише "ЛігаБізнесІнформ".

Як повідомляє прес-служба єврокомісара, у форумі взяли участь більше двохсот представників організацій громадянського суспільства з країн Східної Європи і ЄС.

"Якщо процес реформ буде прискорений, і ми підтримаємо нинішні темпи переговорів щодо угоди про асоціацію, включаючи поглиблену і всеосяжну зону вільної торгівлі з Республікою Молдова, Грузією і Вірменією, то перспективи завершення цих переговорів до ... листопада 2013 року хороші", - сказав Фюле.

"Я вірю, що вільнюський саміт Східного партнерства, який відбудеться в листопаді, зможе побачити підписання угоди про асоціацію, включаючи зону вільної торгівлі з Україною", - сказав Фюле.

"Але щоб це сталося, тверда прихильність Європейського Союзу продовжувати політичну асоціацію та економічну інтеграцію з Україною повинна знайти дзеркальне відображення в рішучих діях українського керівництва і нового парламенту, які повинні вирішити добре відому і часто повторювану стурбованість", - сказав європейський комісар.

Як відомо, в МЗС розраховують на те, що після формування нового складу парламенту відбудеться саміт Україна-ЄС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування