Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Затулін думає, що пів-України вишикується за російськими паспортами

Четвер, 29 листопада 2012, 19:12

Росія має надавати російське громадянство за спрощеною процедурою своїм співвітчизникам серед громадян України, не вимагаючи від них відмови від українського громадянства.

Про це заявив директор Інституту країн СНД Костянтин Затулін у Раді федерації під час парламентських слухань "Про законодавчі аспекти вдосконалення роботи із співвітчизниками, які проживають за кордоном".

"Законодавці вимагають від тих, хто хотів би скористатися такою спрощеною процедурою в процесі отримання російського громадянства, відмови від громадянства країни проживання. Я вважаю, що це вимагати не треба", - зазначив він.

"Для мене важливо не те, щоб вони обов'язково переїхали до Росії. Для мене важливо, щоб вони були громадянами Росії, перебуваючи і живучи в Україні, Казахстані, Білорусі тощо", - сказав Затулін.

За його словами, у такому разі це може врятувати цих людей від асиміляції і встановити між ними і Росією стійкий зв'язок.

"Це гарантія від зникнення росіян у нових незалежних державах", - цитує його слова УНІАН.

Крім того, Затулін заявив, що "від третини до половини населення України" хотіла б одержати російське громадянство.

"Я думаю, що всі ті, хто при опитуванні громадської думки виступають за відтворення єдиної держави, а їх, як правило, близько 16-17% на сьогоднішній день, зрозуміло, захочуть цього", - зазначив він.

"Плюс цього захочуть ті люди, які розуміють, що неможливо створити єдину державу або це важко, але при цьому хотіли б разом з громадянством України мати громадянство РФ, тому що вони етнічні росіяни і пов'язують себе не лише з Україною, а й Росією", - сказав Затулін.

"Думаю, від третини до половини населення України була б готова претендувати на таке громадянство, включаючи, між іншим, і електорат шановної "Свободи", який зробить це зовсім з інших причин, - у зв'язку з тим, що вони заробляють собі на прожиття в основному в Тюменській області й Ханти-Мансійському окрузі", - додав він.

При цьому Затулін упевнений, що така пропозиція не буде негативно сприйнята владою України.

За його словами, у багатьох відомих людей України, які є народними депутатами, є паспорти інших країн.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування