Посол Польщі: Україна має показати, що хоче в Європу

Четвер, 29 листопада 2012, 21:17

Україна має продемонструвати Європейському Союзу, що хоче приєднатися до нього.

Про це заявив посол Польщі в Україні Генрик Литвин в ефірі 5 каналу.

"Не стільки зараз питання в тому, що Україна може і повинна інтегруватися з Європейським Союзом. Так є зараз сумніви щодо того, чи хоче. І потрібні зараз дуже сильні заяви про те, власне, що хоче", - зазначив він.

"Повинні бути такі заяви зараз, коли розпочне працювати новий парламент", - закликав посол.

"Тяжко передбачити всі можливі дії всіх європейських партнерів. Зовні виглядає, що перемагає воля підписати під певними умовами. А це значить треба продовжувати діалог так, щоби підвести до підписання. Так треба розуміти, мені здається, заяву комісара Фюле", - вважає Литвин.

"Але здається, він не зовсім так сказав, як цитували, що відбудеться підписання, він має надію, що відбудеться підписання. Тому що не тому зараз готується угода, щоб її потім не підписувати", - уточнив посол.

"І підхід брюссельських структур, і підхід багатьох країн Євросоюзу власне такий: треба прямувати до підписання. Але всі знають, всі країни, не тільки частина, що є відповідні умови, на яких до того можна дійти. Тут великих різниць немає. Більше різниць поміж оцінками, як багато повинно бути цих умов", - підсумував він.

Як відомо, у четвер європейський комісар з питань розширення і політики сусідства Штефан Фюле заявив, що угода про асоціацію між Україною та ЄС може бути підписана в листопаді 2013 року, якщо українська сторона до цього часу вирішить низку проблемних питань.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News