У Литвина брехню Молдові назвали "помилкою"

П'ятниця, 30 листопада 2012, 10:58

Прес-служба Апарату Верховної Ради називає "прикрою помилкою" брехню щодо змісту зустрічі спікера Володимира Литвина з молдовським колегою Маріаном Лупу.

Як повідомляє прес-служба ВР, працівники прес-служби "вибачилася перед молдовською стороною за прикру помилку в повідомленні про зміст бесіди".

"Спираючись на офіційні тези бесіди української сторони, прес-служба помилково включила до повідомлення інформацію про проблему тривалої відмови молдовської сторони від ратифікації Угоди про співробітництво у забезпеченні прав осіб, які належать до нацменшин", - йдеться в повідомленні.

"Втім короткий характер зустрічі двох спікерів не надав можливість повністю обговорити порядок денний українсько-молдовських відносин, у тому числі згадану проблему, що часто зустрічається в дипломатичній практиці", - додали у прес-службі.

У прес-службі також додали, що Литвин "детально обговорював цю проблему" з Маріаном Лупу у ході його офіційного візиту до Києва 26 вересня 2011 року.

"Не дивно, що спікер молдовського парламенту з таким роздратуванням відреагував на чергове нагадування… Проте, більше дивує реакція ряду українських ЗМІ на неточність прес-служби Верховної Ради, яка волею-неволею нагадала молдовській стороні про важливу гуманітарну проблему двосторонніх відносин", - наголосили у прес-службі.

Як відомо, голова парламенту Молдови Маріан Лупу звинуватив Верховну Раду України в поширенні неправдивої інформації, що стосується його зустрічі із головою ВР Володимиром Литвином.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...