Азаров стурбувався і доручив правоохоронцям зайнятися виборами

Четвер, 8 листопада 2012, 18:38

Кабінет Міністрів доручив правоохоронним органам розібратися зі всіма фактами порушень, які мали місце під час виборів до Верховної Ради.

Про це йдеться в заяві прем’єра Миколи Азарова, яку оприлюднила його прес-служба.

Прем'єр зазначив, що Кабінет міністрів серйозно стурбований ситуацією, яка склалася із підрахунком голосів на виборах до Верховної Ради у деяких одномандатних виборчих округах.

"Розвиток подій спонукає нас офіційно закликати політичні партії та кандидатів у депутати, які втягнені у конфлікти щодо підрахунку голосів, припинити ці конфлікти та почати діалог між собою", - йдеться в заяві.

"Уряд готовий сприяти налагодженню та проведенню такого діалогу", - додав Азаров.

"Просив би Центральну виборчу комісію забезпечити завершення підрахунку голосів у передбачені законодавством строки та вжити для цього всіх необхідних заходів", - заявив він.

Як відомо, президент доручив генпрокурору проаналізувати факти порушення законодавства під час виборів у одномандатних виборчих округах.

"Для забезпечення об’єктивності розслідування президент прийняв рішення звільнити з посади заступника голови обласної державної адміністрації – як одного з кандидатів у депутати", - нагадав Азаров.

"У свою чергу доручаю правоохоронним органам розібратися зі всіма фактами порушень, які мали місце, дати їм правову оцінку та вжити необхідних заходів правового реагування", - заявив прем’єр.

"Безумовно, за підсумками виборів ми врахуємо всі зауваження міжнародних спостерігачів, щоб зробити виборче законодавство більш досконалим і таким, що повністю відповідає європейським нормам та вимогам", - уточнив він.

При цьому Азаров вважає, що "необхідно повернутися до розробки Виборчого кодексу, який дасть змогу ефективно удосконалити виборче законодавство".

"З цією метою я доручаю Міністерству юстиції після офіційного оголошення результатів виборів ініціювати проведення круглого столу із залученням політичних партій, громадських організацій, експертів: для аналізу недоліків, відзначених під час проведення виборчої кампанії 2012 року, та внесення пропозицій щодо вдосконалення виборчого законодавства", - зазначив він.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News