Азаров пригрозив "кадровими рішеннями" за затримані зарплати

Понеділок, 10 грудня 2012, 14:54

Кабінет міністрів на засіданні 12 грудня розгляне результати перевірки щодо затримки зарплат в окремих регіонах та відповідні кадрові рішення.

Як повідомляє прес-служба уряду, в.о. прем’єр-міністра Микола Азаров провів оперативну нараду щодо окремих випадків затримки виплати заробітної плати в регіонах.

"Були проаналізовані всі повідомлення про факти затримки зарплати працівникам бюджетних організацій і установ, які надходили до прем’єр-міністра особисто, в урядовий кол-центр, на інформаційні ресурси уряду та висвітлювалися у ЗМІ", - сказано в повідомленні.

За результатами наради Азаров доручив Міністерству фінансів, Державному казначейству, головам обладміністрацій "під особисту відповідальність" протягом 2-х днів забезпечити погашення заборгованості, й надалі – "ритмічну виплату заробітної плати".

"Кошти на це є, необхідно оперативно та відповідально їх використати", - наголосив він.

На місця, де питання погашення заборгованості із зарплати бюджетникам досі не вирішені, направлено урядові комісії, які повинні "предметно вивчити кожен випадок затримки виплати зарплати, зробити висновки й визначити, що призвело до цього, та запропонувати висновки щодо дій або бездіяльності відповідальних посадових осіб".

Звіт за результатами роботи комісій та кадрові рішення будуть розглянуті на найближчому засіданні уряду, сказано в повідомленні.

Азаров зазначив, що "висновки будуть принциповими, оскільки заборгованість із заробітної плати в той час, як є всі необхідні ресурси її ліквідувати – це очевидне свідчення службової невідповідності певних чиновників".

"Саме так уряд і оцінить їхні дії чи бездіяльність", - пообіцяв він.

Зазначимо, що прес-служба Кабміну називає Азарова прем’єр-міністром, хоча він відправлений у відставку і його кандидатура, внесена президентом на посаду глави уряду повторно, ще не затверджена парламентом.

 

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...