У Києві оголошено надзвичайну ситуацію

Вівторок, 11 грудня 2012, 13:04

У зв’язку зі снігопадами у Києві оголошено "надзвичайну ситуацію природного характеру".

Про це сказано у заяві голови КМДА Олександра Попова до киян.

Він наголосив, що протягом останніх кількох днів у Києві випала подвійна місячна норма опадів у вигляді дощу та снігу. За прогнозами синоптиків, сильні опади очікуються й надалі, а у найближчі дні температура різко знизиться.

"Через створення потенційної загрози об’єктам економіки та життєдіяльності міста внаслідок впливу сильних снігопадів ситуація у Києві визначена як "Надзвичайна ситуація природного характеру". Це дозволяє столиці залучати сили, не підпорядковані міській владі", - сказано у заяві Попова.

Фото Айдимира Джафарова
Біля Палацу Спорту дерево впало на автобус

Він додав, що "у цілодобовому режимі організована робота із боротьби зі стихією комунальних служб, мобілізовані і підрозділи МНС, Міністерства оборони, Міністерства внутрішніх справ, будівельні організації, промислові підприємства тощо".

Попов обіцяє, що протягом найближчої доби "місто мобілізує усі наявні людські та технічні ресурси для боротьби із наслідками негоди".

Попов звернувся до керівників підприємств, установ та організацій та фізичних осіб, які працюють у Києві, "з проханням організувати роботу з прибирання снігу на балансових територіях".

"Шановні автомобілісти, звертаюся до вас із проханням за можливості утриматись від поїздок без нагальної потреби, не порушувати правил паркування, аби мінімізувати перешкоди дорожнім службам під час інтенсивного очищення вулично-шляхової мережі від снігу", - сказано у заяві.

Попов також зазначив, що з вівторка у Києві вводиться тимчасовий режим використання евакуаторів. Також буде обмежено рух містом вантажного великогабаритного автотранспорту у денний час.

"Закликаю усіх киян бути надзвичайно уважними та обережними за таких погодних умов! Дотримуйтесь елементарних правил безпеки. За можливості тримайтеся на відстані 3-5 метрів від будинків та інших споруд, вибираючи найбільш безпечний маршрут руху. У жодному разі не заходьте за спеціальні огорожі поблизу будівель чи дерев, особливо з накриженням. Обережно ходіть слизькими ділянками тротуарів та сходами підземних переходів", - заявив Попов.

Як відомо, у вівторок дорогами Києва майже неможливо проїхати через замети. У столиці великі затори.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування