Євросоюз уже пропонує Україні саміт влітку, а не на початку року

Вівторок, 11 грудня 2012, 14:05

Європейський Союз готовий провести саміт Україна - ЄС влітку 2013 року в Люксембурзі.

Як повідомляє прес-служба уряду, про це заявила високий представник ЄС із міжнародних питань та політики безпеки Кетрін Ештон під час ініційованої нею телефонної розмови з Миколою Азаровим.

Ештон поінформувала в.о. керівника Кабміну України про висновки Ради ЄС у закордонних справах щодо України.

Вона підкреслила, що Євросоюз бажає Україні прогресу на шляху реформ, модернізації економіки та демократичних перетворень, а також в реалізації європейського вибору.

Рада ЄС у закордонних справах підтвердила залучення України до співробітництва у напрямі політичної асоціації та економічної інтеграції на основі спільних цінностей.

У зв’язку з цим Ештон повідомила Азарова про готовність провести саміт Україна-ЄС в Люксембурзі влітку 2013 року.

Вона також переконана у підписанні Угоди про асоціацію під час Вільнюського саміту Східного партнерства у листопаді 2013 року.

Ештон упевнена, що Україна успішно виконає погоджений з ЄС Порядок денний асоціації та забезпечить реформування виборчого законодавства, судової системи, конституційні перетворення.

Високий представник ЄС позитивно оцінила висловлене зобов’язання України вдосконалити виборчу систему в Україні відповідно до рекомендацій представників ЄС.

Також Євросоюз готовий надати Україні допомогу в реформуванні судової системи.

У свою чергу, Азаров подякував Ештон за бажання вести конструктивний, відвертий діалог і за позитивну оцінку перспектив співпраці України з Євросоюзом.

Він привітав рішення Ради ЄС у закордонних справах і заявив, що це добрий сигнал до подальшого поглиблення співпраці.

Азаров запевнив, що Україна рішуче налаштована виконати Порядок денний асоціації та підписати відповідну Угоду.

"Ми також готові до запуску нових форматів діалогів з ЄС щодо реформування системи правосуддя, вдосконалення виборчого законодавства, покращення бізнес-клімату в Україні", - заявив він.

Раніше різні джерела в Євросоюзі повідомляли про те, що саміт Україна – ЄС може відбутися на початку наступного року, зокрема, в лютому-березні.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування