Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Звільнений гендиректор "Охматдиту" каже, що заступник міністра збрехав

Вівторок, 11 грудня 2012, 22:27

Звільнений гендиректор Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит" Юрій Гладуш каже, що над лікарнею намагаються встановити контроль.

Про це він повідомив у вівторок в ефірі 5 каналу.

"Я виконую свої обов’язки. Я не попереджений про те, що звільнений. Я уже подав в суд Київський окружний апеляційний документи", - розповів чиновник.

"Я не можу сказати, чи робить це міністр. Підписи скрізь стоять одного Толстанова", - додав він, уточнивши, що мова йде "про боротьбу за владу".

"Зараз погрози отримують мої заступники. Вони були викликані в МОЗ до ранкового брифінгу, і їм у формі тиску було запропоновано написати заяви терміново на посади заступника головного лікаря, для того щоб ці заяви показати на брифінгу", - розповів Гладуш.

"Всі заступники відмовилися писати заяви", - додав він.

Гладуш уточнив, що зараз "мова йде про те, що зливаються дві встанови, які виконують різні завдання, але мають схожу структуру".

"Це значить, що дублюючі підрозділи будуть скорочені, зайві люди будуть звільнені, а звільнені будівлі будуть використані по якомусь іншому призначенню", - додав він.

"Лікарня, яка має велике майно, має велику територію в центрі міста, має великі грошові потоки, які направлені на придбання грошових препаратів та обладнання", - уточнив звільненій гендиректор.

"Я думаю, що контроль над всім над цим досить цікавий для багатьох бізнесменів", - додав він.

Гладуш запевнив, що ніякої догани йому МОЗ не виносив.

"Мова йде про брехню заступника міністра охорони здоров'я України. Я прошу шановний телеканал звернутися у відділ кадрів і подивитися особисту справа гендиректора на наявність догани у справі", - заявив він.

Як відомо, Міністерство охорони здоров’я звільнило генерального директора і сім заступників Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит".

Заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов у вівторок заявив, що ліквідація інституту генерального директора національної лікарні "Охматдит" відбувалася згідно з законодавством.

"Відбуваються планові речі, які відбуваються в усіх лікарнях … наказом МОЗ від 28 листопада було затверджено статут "Охматдиту" у новій редакції і приведено до нових вимог законодавства. Згідно зі статутом, ліквідовано дві посади – гендиректора і головного лікаря – і введено одну посаду – головного лікаря", - уточнив він.

Головний лікар "Охматдиту" Поворознюк, який наразі призначений в.о. гендиректора, вже заявив, що відмовиться вiд посади, якщо МОЗ йому запропонує, оскільки вiн є головним хірургом і любить практичну роботу.

Українська правда

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...