МОЗ: В "Охматдиті" ліквідовано двовладдя

Вівторок, 11 грудня 2012, 10:52

Ліквідація інституту генерального директора національної лікарні "Охматдит" відбувалася згідно з законодавством.

Про це на брифінгу 11 грудня заявив заступник міністра охорони здоров'я Олександр Толстанов, повідомляє кореспондент "Української правди".

За його словами, з 1 січня 2012 року набули чинності зміни до закону про охорону здоров'я, які передбачають укладання органом управління (МОЗ) контрактів з керівниками державних лікарень.

"Відбуваються планові речі, які відбуваються в усіх лікарнях … наказом МОЗ від 28 листопада було затверджено статут "Охматдиту" у новій редакції і приведено до нових вимог законодавства. Згідно зі статутом, ліквідовано дві посади – гендиректора і головного лікаря – і введено одну посаду – головного лікаря", - сказав Толстанов.

"Двовладдя ліквідовано. Тепер буде головний лікар і всі його заступники", - додав він, зазначивши, що 7 заступників колишнього гендиретора "Охматдиту" не звільняються, а автоматично стають заступниками головного лікаря лікарні.

Толстанов зазначив, що в.о. головного лікаря було призначено Поворознюка, оскільки саме він виконував обов'язки гендиректора в той час, коли гендиректор Юрій Гладуш 3,5 місяці перебував на лікарняному.

Коли і з ким буде підписано новий контракт на посаду головного лікаря, Толстанов не зміг відповісти.

"МОЗ визначиться, з ким заключати контракт. Заяви на телебаченні про те, що паралізована лікарня, що заступники не працюють, викликають посмішку. 3,5 місяців обов’язки виконував Поворознюк, і всі заступники працювали, вони ж нікуди не дівалися. А тепер нічого фактично не змінилося. Керівником, але єдиним, став Поворознюк", - сказав він.

Толстанов розповів, що провів розмову з заступниками головного лікаря, і "всі зрозуміли, що є керівник, який має право підпису казначейських бухгалтерських документів, дає розпорядження".

Крім того він повідомив, що Гладушу перед лікарняним була винесена догана "за серйозні порушення в лікувально-діагностичній сфері".

Разом з тим Толстанов заперечив інформацію про можливу реорганізацію або злиття "Охматдиту" з іншими лікарнями, зокрема, з Інститутом педіатрії, акушерства та гінекології.

"Це був один з моментів, який спонукав МОЗ привести у відповідність ті речі у закладах нашого підпорядкування. Вони самі розпоряджалися без органу управління майном, в тому числі і землею. Саме приведення у відповідність унеможливить прийняття рішення кимось одним щодо відчуження землі або майна. Стосовно лікарні "Охматдит", то вона була, є і буде і буде розвиватися", - сказав він.

Як відомлялося раніше, Міністерство охорони здоров'я звільнило гендиректора і сім заступників Національної дитячої спеціалізованої лікарні "Охматдит". Зокрема, за словами гендиректора, його звільнили, коли він був на лікарняному.

Трудовий колектив написав відкритого листа президенту з проханням скасувати свій наказ і новий статут. Крім того, Гладуш звернувся до суду.

Він висловив побоювання, що нова норма статуту спрощує процедуру злиття або ліквідації "Охматдиту" і що це, можливо, робиться для того, щоб забрати його майно.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...