Перша премія "УП100. Сила жінок". Встигніть придбати квитки

Єфремов: опозиція обіцяла в четвер дати обрати прем'єра і спікера

Середа, 12 грудня 2012, 19:47

Партія регіонів домовилася з "Батьківщиною", "Ударом" і "Свободою" про розгляд обрання керівництва Ради та кандидатури Миколи Азарова на посаду прем'єра 13 грудня.

Про це журналістам повідомив глава фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов.

"Ми домовилися про те, що ми не закриваємо сьогодні засідання і продовжимо завтра працювати з 10 годин і що завтра ми, згідно з регламентом, ті питання, які ним передбачені, будемо розглядати", - сказав Єфремов.

Депутат додав, що "Регіони" розраховують на розгляд 13 грудня всіх питань першого засідання Ради, передбачених регламентом, зокрема, обрання глави парламенту і його заступників, надання згоди на призначення прем'єра і створення комітетів.

За його словами, члени керівництва парламенту будуть обиратися окремими голосуваннями, а не так званим пакетним голосуванням відразу за все керівництво.

Як відомо, Рада оголосила перерву у вечірньому засіданні до 10:00 13 грудня.

Раніше депутати від "Батьківщини", "Удару" та "Свободи" заблокували трибуну і президію Ради.

Опозиційні фракції виступили за розгляд усіх проблемних питання в четвер, 13 грудня, і заявила про намір блокувати трибуну до виконання своїх вимог.

На їхню думку, парламентом було порушено регламент роботи, оскільки рішення про продовження засідання до кінця розгляду всіх запланованих питань було прийнято на вечірньому засіданні, а згідно закону, таке рішення мало бути прийняте на ранковому засіданні.

Також під час засідання за ухвалення даного рішення проголосували картки депутатів Андрія і Олександра Табалова, однак, на думку опозиції, вони не мають депутатських повноважень, оскільки не приймали присягу депутата.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування