Опозиція підозрює, що більшість не віддасть їм "кришувальні" комітети

Четвер, 13 грудня 2012, 14:39

В опозиції планують узгодити з більшістю розподіл комітетів до наступного вівторка.

Про це заявив лідер фракції "Батьківщина" Арсеній Яценюк після завершення засідання парламенту.

"Ми домовилися, що відбудеться погоджувальна рада лідерів фракцій у голови парламенту – і чекаємо, коли він нас запросить. Думаю, що це буде у п’ятницю, хоча ми планували робити це сьогодні ввечері. Але я думаю, що не всі будуть тверезі сьогодні в більшості", - заявив він.

Яценюк підтвердив, що рішення про розподіл комітетів розглядатиметься у сесійній залі вже наступного вівторка, 18 грудня.

Він також нагадав список комітетів, на головування у яких претендує опозиція задля виконання контролюючих функцій, однак висловив сумнів, що парламентська більшість погодиться віддати меншості деякі з комітетів.

"Наприклад, голова бюджетного комітету має бути від опозиції, оскільки цей комітет здійснює парламентський нагляд за Міністерством фінансів, але вони його не віддадуть. Однак перший заступник чи секретар однозначно мають бути опозиціонером", - сказав Яценюк.

Він також нагадав, що опозиція традиційно претендує на комітет зі свободи слова, комітет у закордонних справах, комітет із питань освіти, комітет з питань культури й духовності та екології.

"Комітет з питань охорони здоров’я був би також важливий, але вони його не віддадуть, бо займаються кришуванням закупівель", - зазначив Яценюк.

За його словами, опозиційні фракції вже мають узгоджене рішення щодо свого представництва в комітетах.

Водночас, лідер УДАРу Віталій Кличко на запитання, які комітети дістануться його фракції, сказав, що опозиція ще не ділила комітети.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування