Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Свобода" має забути про ксенофобські гасла - євродепутат

Четвер, 13 грудня 2012, 18:18

Партія "Свобода", яка проголошує програму вступу України до Європейського Союзу, має відмовитись від ксенофобських гасел.

Про це заявив євродепутат, член Комітету закордонних справ Європейського парламенту Павел Залевські, якого цитує його прес-служба.

"Клуб PO-PSL (Громадянська платформа - Польська селянська партія) в Європейському Парламенті закликає до якнайшвидшого підписання Угоди про асоціацію ЄС з Україною", - розповів він.

"Ми вважаємо, що це важливий елемент широких політичних та економічних реформ в Україні. Це особливо важливо для розвитку громадянського суспільства в Україні, представники якого неодноразово закликали, аби угода про асоціацію не була заручником внутрішніх політичних суперечок в країні", - сказав Залевські.

"У той же час ми утримались від голосування щодо поправки, яка засуджує партію "Свобода", - зазначив депутат.

"Із великою стурбованістю ми спостерігаємо за зростанням націоналістичних та ксенофобських настроїв в Західній Україні. Ми розуміємо, що в значній мірі відповідальною за це є партія "Свобода", яка упродовж років культивує бандерівські традиції. Це особливо болісно для нас у переддень 70-ї річниці Волинської трагедії", - вважає він.

"Однозначно засуджуємо дії такого типу. Це шкодить українським прагненням до інтеграції з Європейським Союзом", - заявив євродепутат.

"У той же час партія "Свобода" проголошує програму вступу в ЄС, але, щоб бути вірогідними, їм доведеться відмовитись від ксенофобських гасел", - сказав Залевські.

"Ми зараз будемо уважно стежити за діяльністю цієї партії. Ми висловлюємось на користь польсько-українського примирення, що спирається на правді. Саме тому ми чекаємо радикальних змін у політиці партії "Свобода" і відмови від екстремістських гасел", - підсумував він.

Як відомо, у четвер Європарламент ухвалив резолюцію щодо ситуації в Україні.

Парламент, зокрема, закликав не співпрацювати зі "Свободою".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування