Юрист Skadden не оцінював, чи був тиск у суді по Тимошенко

П'ятниця, 14 грудня 2012, 08:40

Керуючий партнер фірми Skadden Грегорі Крейг, коментуючи свій звіт, заявляє, що група аналізувала лише судовий процес, а не загальну ситуацію в українській політиці поза будівлею суду.

Про це він сказав газеті The New York Times.

Так у своєму коментарі він сказав, що його команда була не змозі судити про місцеву політику, яка привела Тимошенко до суду за обвинуваченням у зловживанні владою через підписання газової угоди з Росією.

Він визнав, що державний секретар США Гілларі Клінтон була в числі багатьох західних лідерів, які критикували використання прокуратури в політичних репресіях.

"Ми залишаємо іншим це питання, чи було це кримінальне переслідування політично вмотивованим", - сказав він.

"Наше завдання було подивитися на дані в записах і визначити, чи був судовий розгляд справи справедливим", - додав він.

Крейг підтвердив, що в доповіді наголошується, що адвокати Тимошенко не довели в суді політично вмотивованого переслідування.

Але він пояснив, що він та його колеги не розбиралися, чи був політичний тиск поза судом, щоб ініціювати судове переслідування.

"Ми не оцінювали політичні мотиви тих, хто приймає рішення в Україні на базі історії політики, газетних матеріалів, чи особистої прихильності. Ми дивились лише на  судові записи", - заявив він.

У Коментарі The Telegraph Крейг визнав, що не завжди суд був справедливим.

"Ми прийшли до висновку, що були підходи, в яких Тимошенко не отримала справедливого судового розгляду. Їй не дозволили представити всіх свідків, які за нашими висновками мають відношення до справи", - сказав він.

"А свідки обвинувачення давали свідчення тоді за відсутності адвоката Тимошенко", - додав Крейг.

Експерт з правових питань, з якими консультувався Daily Telegraph заявив, що такі процесуальні порушення на Заході, "ймовірно, призвело до скасування вироку".

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...