Проти російських опозиціонерів Навальних порушено кримінальну справу

П'ятниця, 14 грудня 2012, 09:25

Головним слідчим управлінням СК Росії порушено кримінальну справу стосовно Олексія Навального, його рідного брата Олега Навального та інших осіб за фактом шахрайства.

Про це повідомляє офіційний сайт Слідчого комітету РФ.

"Як встановлено слідством, Олексієм Навальним була створена фірма ТОВ "Головне передплатне агентство", в якості номінального засновника і гендиректора якої виступив його знайомий, що не мав ніякого відношення до подальшої її діяльності", - повідомили в СК.

За інформацією комітету, навесні 2008 року Олег Навальний, будучи керівником Департаменту внутрішніх поштових відправлень філії ФГУП "Пошта Росії", обманним шляхом переконав представників однієї з торговельних компаній, укласти договір на здійснення вантажних перевезень пошти з фірмою "Головне передплатне агентство".

"Крім того, послуги з вантажоперевезень планувалося надавати за свідомо завищеної вартості і не силами створеної Навальний фірми, у якої для цього не було необхідної матеріальної бази, а за допомогою іншого транспортного підприємства, яким керував знайомий Олега Навального", - повідомили в СК.

За повідомленням комітету, з серпня 2008 по травень 2011 року це транспортне підприємство надавало іноземній торговій компанії послуги з перевезення пошти за маршрутом "Ярославль-Москва".

Причому, слідством встановлено, що за ці послуги торгова компанія перерахувала на розрахунковий рахунок "Головного підписного агентства" набагато більшу суму, ніж обсяг вантажоперевезень.

"Таким чином, Олег і Олексій Навальний вчинили розкрадання шахрайським шляхом грошових коштів торгової компанії в сумі понад 55 мільйонів рублів", - повідомили в СК.

За словами комітету, більшу частину цієї суми брати Навальні витратили на власні потреби, а понад 19 мільйонів рублів із цієї суми, щоб легалізувати отримані злочинним шляхом кошти.

"В даний час проводяться слідчі дії, спрямовані на збір додаткових доказів причетності братів Навальних до скоєного злочину", - заявили в СК.

Як відомо, в жовтні Олексій Навальний очолив Координаційну раду опозиції, до складу якого увійшли 45 осіб.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування