Кузьмін каже, що права Тимошенко порушили не з вини прокурорів

П'ятниця, 14 грудня 2012, 13:37

У справі щодо зловживання посадою колишнього прем’єра Юлії Тимошенко могли бути порушення  міжнародних норм судочинства, визнав заступник генерального прокурора України Ренат Кузьмін.

Однак він наголосив у коментарі Радіо Свобода, що причиною цього є лише недосконалість старого Кримінально-процесуального кодексу, і аж ніяк не політичне переслідування Тимошенко.

"Якщо й були якісь порушення європейського законодавства щодо Юлії Тимошенко, то це є провиною не прокурорів, суддів чи адвокатів. Це спадок радянської кримінально-правової системи і – старий, недосконалий Кримінально-процесуальний кодекс", - сказав він.

"Фірма "Скадден", яка робила аудит (справи Тимошенко на прохання Мін’юсту України), не могла прийти до інших висновків. Я добре знаю цю справу. Якщо вже американські юристи дійшли такого висновку, я можу з ним погодитися", – резюмував Кузьмін.

Днями посольство США в Україні повідомило Ренатові Кузьміну про анулювання його постійної візи до Сполучених Штатів.

Сам заступник генпрокурора вважає, що це стало наслідком намагань перешкодити йому розслідувати справу вбивства депутата Євгена Щербаня, до якого, на його думку, причетна і Юлія Тимошенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News