Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кличко вирішив прирівняти депутатів до простих смертних

П'ятниця, 14 грудня 2012, 13:45

Лідер фракції "УДАР" Віталій Кличко заявляє про необхідність прирівняти депутатів у правах до звичайних громадян.

Про це він сказав 14 грудня, коментуючи поданий фракцією пакет законопроектів.

"На сьогоднішній день депутати – це вища каста. Вони заходять у парламент, і в наступні 5 років у них все добре. Вони здебільшого і приходять за цими пільгами. Але ми хочемо відмовитися від цієї кастовості, тому що ми прийшли не за пільгами", - сказав Кличко.

У свою чергу заступник голови партії Віктор Пинзеник наголосив, що законопроект поданий не до виборів, а вже після них, що свідчить про принципову позицію партії.

Зокрема, пропонується скасувати виплату нардепу після закінчення строку повноважень, на період працевлаштування, матеріальної допомоги у розмірі зарплати з усіма надбавками.

Також пропонується скасувати виплату депутату одноразової допомоги у трикратному розмірі його місячної зарплати у разі дострокового припинення повноважень парламенту, допомоги в розмірі дванадцяти місячних посадових окладів при виході на пенсію та допомоги на оздоровлення.

Крім того, ударівці пропонують скасувати норму про забезпечення народних депутатів та депутатів, строк повноважень яких закінчився, безкоштовними санаторно-курортними путівками та норму про обов’язкове державне страхування.

Щодо безоплатного проїзду депутатів усіма видами транспорту, який закріплений у чинному законі, "УДАР" пропонує затвердити ліміт коштів, який щомісяця видається кожному депутатові для проїзду територією України.

Також норму про забезпечення народних депутатів житлом пропонують замінити на норму про виплату щомісячної компенсації іногороднім депутатам для оренди житла або винайму готельного номера.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...