Обвинуваченого у вбивстві Політковської засудили до 11 років ув'язнення

П'ятниця, 14 грудня 2012, 13:54

Мосміськсуд в п'ятницю засудив до 11 років колонії суворого режиму Дмитра Павлюченкова, визнавши його винним у справі про вбивство оглядача "Нової газети" Анни Політковської.

Павлюченков, який раніше знаходився під домашнім арештом, був узятий під варту в залі суді, пише "Інтерфакс-Росія".

Суд також постановив стягнути з Павлюченкова 3 мільйони рублів на користь сім'ї журналістки.

Захист засудженого оскаржить вирок.

"Вважаю даний вирок незаконним і несправедливим. Суд повинен був застосувати до Павлюченкова ст.63, яка передбачає призначення умовного покарання", - сказав журналістам адвокат засудженого Карен Нерсесян.

Нерсесян пояснив, що його підзахисний уклав угоду зі слідством і розповів дуже багато не тільки по даній справі, але і по інших кримінальних справах.

"Суд, застосувавши до нього також суворе покарання, тим самим відрізав шлях для багатьох обвинувачених, які співпрацюють зі слідством і сподіваються на пом'якшення своєї долі при укладенні досудового угоди", - додав адвокат.

За словами Нерсисян, на даний момент його підзахисний вже перебуває під вартою 1 рік і 3 місяці.

"Враховуючи термін в 11 років, який призначив Павлюченкову суд, і, віднімаючи з нього вже відбутий ним строк, виходить, що він може просити про умовно-дострокове звільнення вже через шість років", - сказав Нерсисян.

Адвокати інших фігурантів справи про вбивство журналістки Анни Політковської вважають, що їм вдасться довести невинність клієнтів, незважаючи на свідчення Павлюченкова.

Як відомо, оглядач "Нової газети" Політковська, відома журналістськими розслідуваннями порушень прав людини в Чечні, була убита в ліфті свого будинку на Лісовій вулиці в Москві 7 жовтня 2006 року.

В якості основної слідство розглядає версію, пов'язану з її професійною діяльністю.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування