Аваков не вірить, що з нього знімуть недоторканність

Субота, 15 грудня 2012, 15:14

Нардеп від "Батьківщини" Арсен Аваков сумнівається, що Верховна Рада проголосує за зняття з нього депутатської недоторканності у випадку такого подання Генпрокуратури.

"На сьогоднішній день, я вважаю вкрай малоймовірним, що з такою правовою аргументацією Генеральна прокуратура піде у Верховну Раду. Ще менш імовірним я вважаю, що Верховна Рада проголосує за позбавлення недоторканності", - сказав Аваков на прес-конференції в суботу в Харкові, передає Інтерфакс-Україна.

У той же час він підкреслив, що Генпрокуратура має право внести таке подання. Він також висловив упевненість, що його адвокати зможуть домогтися закриття справи щодо нього у зв'язку з відсутністю складу злочину.

Аваков також вважає, що банк "Базис", що входив в засновану ним фінансово-промислову групу "Інвестор", був ліквідований за політичними мотивами, і не виключає відродження банку.

Відповідаючи на уточнююче питання, чи буде він намагатися повернути собі інші бізнес-активи, Аваков сказав: "Я спробую забрати все те, що незаконно відібрано у акціонерів АТ "Інвестор". Зокрема, за його словами, до "незаконно відібраних" активів належить ряд засобів масової інформації, а також готель "Київський" у Харкові.

Як повідомлялося, 31 січня 2012 року Аваков був притягнутий як обвинувачений у кримінальній справі, порушеній за ч. 3 ст.365 Кримінального кодексу України (перевищення влади або службових повноважень, що спричинило тяжкі наслідки) у зв'язку з незаконним відчуженням і зміною цільового призначення 55 га землі біля сел. Пісочин (Харківська обл.), а також був оголошений в міжнародний розшук.

27 березня інформація про затримання Авакова в Італії була підтверджена. 12 квітня суд Рима прийняв рішення про звільнення Авакова з-під варти. 24 жовтня колегія суддів Римського апеляційного суду прийняла рішення про відмову в його екстрадиції.

Аваков був обраний народним депутатам за списками партії "Батьківщина".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...