Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Власенко хоче особисто почути рішення Євросуду щодо Тимошенко

Субота, 15 грудня 2012, 16:51

Захисник екс-прем'єра Юлії Тимошенко Сергій Власенко сподівається особисто бути присутнім на оголошенні рішення Європейського суду з прав людини за скаргою Тимошенко, яке очікується "з дня на день".

"Формально це необов'язково (присутність захисту), але це наше право, і хотілося б цим правом скористатися. Хотілося б особисто почути оголошення цього рішення в будівлі суду", - сказав Власенко агентству "Інтерфакс-Україна".

На його думку, п'ятничний інцидент в аеропорту "Бориспіль", коли його не випустили з України, пов'язаний з розглядом справи Тимошенко в ЄСПЛ.

"Це чергова демонстрація того, що влада готова йти на будь-які порушення закону тільки для того, щоб спробувати обмежити опозицію в контактах з міжнародним європейським співтовариством у виконанні тих функцій, які у нас є за межами країни. Вони розуміють, що це єдина ефективна зброя зараз проти них, тому вони роблять все, щоб нас обмежити... Плюс я не виключаю варіант, що це відповідь від пана Кузьміна (першого заступника генерального прокурора)", - сказав Власенко.

Захисник Тимошенко додав: "Я, звичайно ж, розумію, що вони будуть розповідати, що вони тут ні при чому, що це все цивільні спори. Але це оповідки на користь бідних: жоден суддя, тим більше Печерського районного суду не прийме без команди рішення проти народного депутата, тим більше в такій чітко врегульованій законодавчо ситуації".

Він повідомив, що в понеділок має намір звернутися зі скаргами з приводу п'ятничного інциденту в Генпрокуратуру, Вищу раду юстиції і Держприкордонслужбу.

"Я в понеділок подам всі необхідні документи і заяви і подивимося, як влада відреагує на це все... Дуже сподіваюся, що і мої колеги піднімуть це питання на погоджувальній раді, тому що це грубе порушення Закону "Про статус народного депутата", - сказав Власенко.

Він знову спростував інформацію про те, що його не випускали з аеропорту "Бориспіль" через аліменти, невиплачені його колишній дружині Наталі Окунській: "Це марення сивої кобили". У той же час він підтвердив, що постанова суду, на підставі якого його не випускали за межі України, пов'язана з судовими позовами з Окунською.

Як повідомлялося, в п'ятницю Власенко не зміг вилетіти з аеропорту "Бориспіль" в одну з європейських столиць.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...