Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пшонка назвав основні версії вбивства родини судді

Неділя, 16 грудня 2012, 12:08

Слідство розглядає три основні версії вбивства судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимира Трофимова та членів його родини.

Про це на брифінгу в Харкові у неділю повідомив генпрокурор Віктор Пшонка, передає УНІАН.

За його словами, це вбивство пов’язане з професійною діяльністю судді, вбивство з метою заволодіння майном потерпілого, вбивство на замовлення. Пшонка зауважив, що слідство не буде відкидати інших версій, які можуть виникнути під час розслідування злочину.

Генпрокурор повідомив, що вбивство родини судді відбулося між 8.30 та 10.30 у суботу.

За даними Пшонки, на цей час призначено понад 30 експертиз. За попередньою інформацією, злочинців було двоє, і вони завчасно готувалися до скоєння цього злочину.

Пшонка додав, що слідчо-оперативна група вивчає всі винесенні суддею вироки, особливо в розглянутих ним тяжких злочинах.

У свою чергу міністр внутрішніх справ Віталій Захарченко зауважив, що слідчі не виявили видимих ознак злому замків на дверях квартири судді.

За його словами, вбитий суддя займався колекціонуванням монет військових нагород та фарфорових статуеток, був відомим навіть поза межами України нумізматом.

Міністр зауважив, що зараз проводиться інвентаризація колекції загиблого, вивчається реєстр колекції, вилучені електронні носії, опитуються свідки, які знали про склад колекції. Захарченко відзначив, що за попередньою інформацією, деякі речі з колекції Трофимова зникли.

Міністр також підтвердив, що вбивці забрали з собою з місця злочину відрізані голови судді та членів його родини. "Голів поки не виявлено, тобто голови на місці злочину відсутні", - сказав Захарченко.

Він зауважив, що за попередньою інформацією, на момент відсічення голови з 4 жертв живим залишався син судді Сергій Трофимов.

Захарченко зазначив, що на трупах є сліди від поранень, однак він не уточнив, якою зброєю та яким чином були завдані травми.

Голова служби безпеки Ігор Калінін зазначив, що у розслідуванні злочину задіяні експерти СБУ та оперативні співробітники, які допоможуть з’ясувати особисті зв’язки загиблих.

Голова Апеляційного суду Харківської області Андрій Солодков зазначив, що у загиблого судді залишилися 90-річна матір та 86-річний батько, їм зараз надається необхідна психологічна допомога.

Як повідомлялося, у суботу у власній квартирі були виявлені обезголовлені тіла судді Фрунзенського райсуду Харкова Володимира Трофимова, його дружини Ірини Трофимової, їхнього сина Сергія, а також його цивільної дружини.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...