Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Лутковська хоче ввести свого представника в КС

Понеділок, 17 грудня 2012, 09:44

Омбудсмен Валерія Лутковська має намір поліпшити співпрацю з судовою владою, запровадивши посаду представника омбудсмена в Конституційному суді.

Про це йдеться в стратегічному плані діяльності омбудсмена на 2013-2017 роки, пише "Комерсант-Україна".

"Цей співробітник буде представляти позицію уповноваженого у ході конституційного провадження щодо норм, що регламентують права людини", - пояснив керівник секретаріату уповноваженого Верховної ради з прав людини Богдан Крикливенко.

Крім того, Лутковська має намір змінити порядок проведення щорічного звіту уповноваженого у парламенті.

"Раніше омбудсмен у своєму звіті розповідав в основному про статистичні дані. Зараз звіт буде стратегічним документом, в якому будуть міститися пропозиції щодо необхідних змін в існуючі закони", - заявив Кріклівенко.

Однак, на думку експертів, у плану Лутковської є недоліки.

Зокрема, голова правління Української Гельсінської спілки Євген Захаров не впевнений, що пункт про взаємодію з судовою владою можна буде ефективно реалізувати, оскільки в Україні "погано прислухаються до заяв тих, хто займається правами людини".

А суддя Конституційного суду у відставці Петро Мартиненко вважає, що ініціатива щодо представника омбудсмена в КС несвоєчасна.

"Я вважаю, що зараз було б більш дієвим ввести механізм прямої подачі конституційної скарги для кожного з громадян", - заявив Мартиненко.

Як відомо, у звіті, який був представлений в п'ятницю, Лутковська заявила, що вона стурбована надмірною тривалістю розгляду справ у судах.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...