У рідному місті Януковича з'явився мер. Голоси рахували з ліхтариками

Понеділок, 17 грудня 2012, 09:53

 "Регіонала" Валерія Олійника обрали міським головою міста Єнакієвого на Донеччині.

Такими є дані виборчої комісії Єнакієвого, повідомляє Радіо Свобода.

Явка становила 44%.

Олійник отримав  90,4% голосів.

Фото www.62.ua

Кандидат від партії Яблуко Олег Поливанов набрав 0,39%, від партії "Зелених" Олександр Д'яков  - 0,57%, кандидат від Обєднаної опозиції батьківщина Ігор Славгородський – 0,96, і від комуністів Василь Лавриненко – 5,65%.

Раніше Територіальна виборча комісія відмовила у реєстрації представнику УДАРу, місцевому журналісту Денису Казанському. За твердженням представників виборчкому, він нібито порушив процедуру висування.

Ще два кандидати були суто технічними, стверджують експерти. 

Славгородський вважає, що на деяких районах явка виборців була штучно завищена.  

Крім того, з дільниці № 8 у першій школі надходили суперечливі повідомлення. Нібито на ній з’явилися сторонні люди.  Представники у комісії відмовлялися повідомити інформацію про явку виборців.

Після того, як дільницю відвідали народні депутати від ВО "Свобода", серед яких був і Ігор Мирошниченко, дані явки все ж були надані. Однак на дільниці з'явилися журналісти видання "Світ єдиноборств" – статні хлопці з барсетками. Вони просто спостерігали за тим, що відбувається, і виглядали трохи розгубленими.   

Також на цій дільниці в якийсь час вимкнули світло, при цьому  у  всіх членів комісії були з собою ліхтарики.

На питання, чому в них є ліхтарики, члени комісії відповіли, що вони їх мають бути за законом. Полагодили електрику хвилин за 20-30.

Позачергові вибори мера Єнакієвого оголосили після смерті міського голови Сергія Рухадзе, який помер у серпні цього року після перенесеного інсульту.

Раніше за півтора місяці до виборів Янукович вже представляв Олійника як мера міста.

За освітою Олійник є хірургом. Як пише видання www.62.ua, його головною спеціалізацією були операції по лікуванню геморою.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування