Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Опозиціонери збиралися ліквідувати "Беркут", але їм не дозволили

Понеділок, 17 грудня 2012, 15:40

Апарат Верховної Ради відмовився зареєструвати постанову, якою передбачалася ліквідація спецпідрозділу МВС "Беркут".

Про це повідомив один зі співавторів законопроекту, пише "Тиждень".

Законопроектом зокрема передбачалося визнати таким, що не відповідає Конституції і законам України діяльність підрозділів "Беркут", котрі "на чинному етапі застосовують МВС України не за своїм призначенням і фактично підміняють та дублюють функції інших підрозділів, що входять до структури МВС та спецчастин внутрішніх військ МВС України".

У постанові також вказано, що утримання підрозділів "Беркут" є суттєвим обтяженням для бюджету України і тому є невиправданим і неефективним.

Постановою передбачено розформування підрозділу до 30 березня 2013 року.

Окремим пунктом в постанові вказано, що у зв’язку з чисельними фактами ігнорування співробітниками "Беркуту" закону про міліцію, а також порушення ними прав і свобод громадян, весь особовий склад підрозділу "Беркут" має бути звільнено без права працевлаштування в органах МВС та СБУ протягом 10 років з моменту звільнення.

В пояснювальній записці до постанови зазначено, що у випадку прийняття постанови щорічно буде економитися 600 мільйонів гривень бюджетних коштів.

Попри те, що за словами авторів постанови ними було дотримано всіх формальних вимог, необхідних при подачі законопроектів, в реєстрації було відмовлено.

Співавторами постанови є депутати від опозиції Ірина Луценко, Геннадій Москаль, Роман Забзалюк, Юрій Одарченко та інші.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...