Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сирійці, що утримують українку: Хочемо переговорів з чиновником, який не бреше

Вівторок, 18 грудня 2012, 09:13

Сирійці, які утримують в полоні журналістку Анхар Кочнєву, пропонують українській владі розпочати переговори щодо її подальшої долі з чиновником, який серйозно ставиться до питання.

Про це у своєму блозі на "Українській правді" пише журналістка Наталя Гуменюк, яка спілкувалася з командиром підрозділу, що захопив громадянку України, Абу Джандалем.

"Хай з нами зв'яжеться той, хто не брехатиме", – заявив під час скайп-зв'язку у вівторок вночі Абу Джандаль.

"Ми хочемо спілкуватися із людиною, яка серйозно поставиться до переговорів, виступить адвокатом Анхар Кочнєвої, а також буде уповноважена виконувати зобов'язання. Якщо наміри української сторони будуть щирими, все буде добре. Якщо нам брехатимуть – результати будуть негативними. Ми чекаємо, що з нами вийдуть на зв'язок о 15:00 у вівторок, 18 грудня", - додав сирієць.

Уперше сирійці вийшли на зв'язок з Гуменюк через Скайп 17 грудня. Наприкінці розмови, що тривала півтори години, повстанці сказали, що готові на тиждень відкласти виконання вироку.

"Усі контакти сирійців, які утримують Кочнєву, я готова передати представникам українського МЗС будь-якої хвилини", - пише Гуменюк у блозі.

Як відомо, одеситка Анхар Кочеєва у Сирії працювала гідом й перекладачем для російських ЗМІ. У Сирії вона писала путівники.

15 жовтня МЗС повідомило, що в Сирії бойовики викрали Кочнєву.

15 жовтня президент Віктор Янукович доручив МЗС країни вжити заходів для звільнення журналістки.

8 листопада на сайті "Вільної сирійської армії" з'явився відеоролик з викраденою українською журналісткою. На відеозаписі тривалістю 15 секунд вона говорить по-арабськи: "Мене звуть Анхар. Я була викрадена неподалік від Хомса. Я прошу українське, російське посольства й сирійську владу виконати те, що вимагають мої викрадачі".

Потім в інтернеті з'явилися повідомлення, що сирійські бойовики обіцяють стратити журналістку 13 грудня, якщо до цього терміну не будуть виплачені гроші.

Українська правда 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування