Тимошенко радять більше рухатися, до суду можуть доставити примусово

Вівторок, 18 грудня 2012, 12:11

Держобвинувачення допускає можливість заяви клопотання про примусове доставлення Юлії Тимошенко в харківський суд на розгляд справи ЄЕСУ.

"Можливо, таке клопотання буде заявлено", - сказала держобвинувач Вікторія Калита на брифінгу у вівторок, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Вона зазначила, що через відсутність Тимошенко в судовому засіданні суд переносить розгляд справи уже протягом 8 місяців.

"Ця ситуація безпрецедентна. Я думаю, що громадськість може зробити певні висновки про те, що підсудна намагається ухилятися від явки до суду й у такий спосіб затягує судовий розгляд кримінальної справи", - сказала Калита.

За її словами, держобвинувачення вважає непереконливими аргументи Тимошенко про те, що вона не може бути присутньою в суді у зв'язку зі станом здоров'я.

У свою чергу, головний лікар харківської ЦКЛ№5 Михайло Афанасьєв заявив, що міжнародна медкомісія дійшла висновку, що медичних протипоказань для доправлення Юлії Тимошенко до суду немає.

"За висновком комісії жодних протипоказань немає. Але, враховуючи думку німецьких фахівців про необхідність продовжувати лікування, лікування не завершене. На сьогодні за рекомендаціями Аннет Райсхауер буде розширюватися рухова активність і фізичні навантаження", - сказав він.

Водночас, Афанасьєв наголосив, що рішення про доставлення чи недоставляння Тимошенко до суду приймають не лікарі, а суддя.

Він заявив, що лікарі констатують "загальне поліпшення стану здоров'я" Тимошенко.

У свою чергу, німецький лікар Райсхауер зазначила, що Тимошенко, незважаючи на поліпшення здоров'я, як і раніше не здатна пересуватися без ходунків.

"Після завершення голодування стан здоров'я пацієнтки значно поліпшився. Виходячи з цього, можна зробити висновок, що наслідки голодування подолані, і можна поновити процес реабілітації. Це необхідно, оскільки пацієнтка не здатна пересуватися без ходунків. Тобто самостійне ходіння неможлива", - сказала вона.

Райсхауер не змогла сказати, скільки часу ще потребуватиме реабілітаційний процес, бо "перебіг хвороби ускладнений больовим синдромом". Лікар наголосила, що необхідною умовою успішної реабілітації є відсутність стресових ситуацій.

Як повідомлялося, у вівторок у судовому засіданні у справі проти Тимошенко про зловживання корпорації "Єдині енергетичні системи України" була оголошена перерва до 18 січня 2013 року через відсутність підсудної та двох її захисників.

17 грудня екс-прем'єр у 12-й раз відмовилася брати участь у судовому засіданні у справі ЄЕСУ, пославшись на здоров'я

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування