Колеги вбитого судді просять в Януковича сигналізацію і тривожні кнопки

Середа, 19 грудня 2012, 16:11

Президент Віктор Янукович вимагає повного та неупередженого розслідування справи щодо вбивства судді Фрунзенського районного суду міста Харкова Трофімова та членів його сім’ї.

"Я дав доручення розслідувати справу про вбивство судді та його близьких. Тому що воно є викликом для всього українського суспільства", - сказав Янукович у своєму виступі на церемонії складення присяги суддями, вперше призначеними на посаду професійного судді.

"Розкрити цей злочин є питанням честі для всіх правоохоронних органів", - сказав Янукович, цитує його прес-служба.

Водночас судді Харківської області на загальних зборах звернулися до керівництва країни по захист.

Про це кореспондентові УКРІНФОРМу розповіли в Апеляційному суді Харківської області.

"Судді прийняли звернення про захист до Президента України, Прем'єр-міністра, Голови Верховної Ради, Генпрокурора та Голови Ради суддів України. Судді висловили обурення і стурбованість у зв'язку з жорстоким вбивством судді Фрунзенського райсуду міста Харкова Володимира Трофимова і трьох членів його сім'ї, і просять вжити заходи з їх захисту", - сказали у прес-службі суду.

"Володимир Трофимов багато років працював суддею і зарекомендував себе як компетентний фахівець і порядна людина, зразок для інших. Судді Харківської області, у яких також є сім'ї і діти, налякані та очікують захисту від своєї держави. Страшний злочин має бути розкрито, а вбивці мають постати перед судом і понести покарання за скоєне", - зазначається у зверненні.

У документі йдеться також про те, що специфіка суддівської професії така, що майже в кожній справі є незадоволені рішенням суду.

"Працівники суду повинні мати дієві механізми захисту від протиправних посягань, викликаних їх професійною діяльністю", - сказано у зверненні.

Судді просять розглянути питання про можливість вживання заходів безпеки, які існують в інших країнах і визнані ефективними. Зокрема, наполягають судді, необхідно підсилити охорону судів, встановити турнікети і металошукачі, камери спостереження в будівлях суду і довкола них, обладнати приміщення суду "тривожними" кнопками і сигналізацією, заборонити видачу відомостей про місце мешкання суддів і працівників судів.

 

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News

Усі новини...