Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До 461 населеного пункту складно дістатися через снігові замети

Четвер, 20 грудня 2012, 09:53

Внаслідок снігових заметів станом на 8 ранку 20 грудня ускладнено проїзд до 461 населеного пункту, хоча проїзд дорогами державного значення забезпечений.

Про це повідомляє прес-служба Міністерства надзвичайних ситуацій.

Зокрема, у Вінницькій області – 60 таких пунктів, Волинській – 70, Івано-Франківській – 8, Житомирській – 33, Львівській – 3,  Рівненській – 85, Тернопільській – 120, Хмельницькій – 60, Чернівецькій – 22 пункти. 

До розчищення доріг залучалось 1 420 одиниць техніки.

Найскладніша ситуація виникла в Донецькій області на автодорозі Артемівськ – Лисичанськ, де на кордоні з Луганською областю у снігових заметах опинилося понад 67 автівок. Уранці рух відновлено частково – у заметах залишалися 17 вантажних машин. До розчищувальних робіт залучено 30 осіб та 9 одиниць техніки.

Крім того, внаслідок переливу морської води через проїзну частину автодороги Генічеськ – Стрілкове обмежено транспортне сполучення до 4 населених пунктів у Херсонській області (Арабатська стрілка). На місці події організовано цілодобове чергування нарядів МВС, підрозділів МНС та Херсонського облавтодору.

У Київській області тривають роботи з відновлення електропостачання 23 населених пунктів.

МНС у взаємодії з підрозділами обленерго організувало 35 осіб та 14 одиниць техніки для доставки аварійних бригад у важкодоступні місця Київської області. Для забезпечення електропостачання найважливіших об’єктів життєзабезпечення населення та лікувальних закладів в Іванківському районі залучено 7 пересувних електростанцій.

Протягом доби було повністю відновлено електропостачання у Вінницькій та Житомирській областях.

На території України встановлено 2 572 пункти обігріву, у яких протягом минулої доби надано допомогу 3 122 особам. Загалом з 15 по 20 грудня надано допомогу 10 761 особі, інформує МНС.

Впродовж доби до заходів із подолання наслідків складних погодних умов залучено 17 841 особа та 4 тисяч одиниць техніки (від МНС, комунальних підприємств, МВС та Міноборони).

Основні зусилля МНС спрямовано на допомогу у відновленні енергопостачання населених пунктів, лікувальних закладів, систем життєзабезпечення і забезпечення проїзду транспорту на основних автошляхах державного значення, зокрема на дорогах Київ - Львів, Київ - Чоп, Київ - Одеса, Київ - Харків, Київ - Чернігів, Харків - Сімферополь та в Києві.

Цілодобово працює робоча група Оперативного штабу МНС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування