Одночасно бути в ЄС і Митному союзі неможливо - євродепутат

Четвер, 20 грудня 2012, 17:07

Європарламент і Європейська комісія вважає неможливим одночасне підписання Україною угод з Митним союзом і Європейським Союзом.

Про це заявив депутат європарламенту, глава комітету із зовнішніх відносин Ельмар Брок на прес-конференції, передають "Українські новини".

"Чіткою є позиція євроінституцій - Європарламенту і Єврокомісії, - що Україна не може одночасно підписувати угоди з Митним союзом і ЄС, не може мати зону вільної торгівлі з двома організаціями", - підкреслив Брок.

За його словами, Україна повинна визначитися зі своїм вибором.

При цьому Брок зазначив, що безсумнівним є те, що Україна повинна мати добрі відносини з Росією.

Брок також заявив, що Угода про асоціацію між Україною та Європейським союзом, який передбачає створення зони вільної торгівлі, може бути підписана в листопаді 2013 року на неформальному саміті "Східного партнерства" у Вільнюсі.

"Угода про асоціацію, яка включає створення зони вільної торгівлі, має бути підписана. Мова йде про те, що це може бути зроблено в листопаді 2013 року на саміті у Вільнюсі", - сказав він.

За його словами, для підписання Київ має виконати низку умов, зокрема вирішити питання кримінального переслідування екс-прем'єра Юлії Тимошенко.

Він також прокоментував скасування візиту президента Віктора Януковича до Росії.

Брок вважає, що Янукович це зробив в інтересах України.

Як відомо, президент Росії Володимир Путін заперечує переговори про приєднання України до Митного союзу ЄЕП.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування