Реконструктор Гостинного двору божиться, що нічого не зіпсує

Четвер, 20 грудня 2012, 18:18

Замовник реконструкції Гостинного двору в Києві - компанія "Укрреставрація" заявляє про наявність у неї всіх дозвільних документів.

Про це повідомив директор "Укрреставрації" Дмитро Ярич на прес-конференції у четвер, передає УНІАН.

"Ніяких надбудов, змін геометричних параметрів, добудов, прибудов не буде. Відповідно до проекту, який пройшов державну експертизу, щодо якого ми одержали дозвіл на початок робіт", - запевнив він.

"На даний момент ми намагаємося створити більш сприятливі умови для торгівлі в цій будівлі. Тобто здійснимо реконструкцію, введемо в експлуатацію, і буде можливість здійснювати торгівлю в цій будівлі. Первинна функція буде відновлена", - сказав бізнесмен.

Він також повідомив, що проект затверджений, пройшов державну експертизу і одержав позитивний висновок.

Директор компанії повідомив, що наразі проводяться підготовчі роботи до реконструкції, яка, як очікується, займе близько 17 місяців і коштуватиме 200 мільйонів гривень.

"Там буде торгово-офісний центр. Офіси там з'явилися з деяких причин, це дуже маленька площа. Там буде розміщена адміністративна частина компанії, яка здаватиме цю площу в оренду. І ми розглядаємо, що можливо буде банківська установа", - уточнив Ярич.

Коментуючи інциденти, що сталися на території Гостинного двору 19 грудня, Ярич сказав, що оцінку всім діям дадуть правоохоронні органи. При цьому, якщо буде доведено, що охоронці Гостинного двору з компанії "Охорона безпеки бізнесу" діяли поза законом, "Укрреставрація" готова оголосити новий конкурс на зміну охоронної компанії.

У свою чергу віце-президент Національної спілки архітекторів України Лариса Скорик повідомила, що з наукової точки зору цей об'єкт не є автентичним, це побудована нова будівля.

Як відомо, захисники Гостинного двору заявили про побиття активістів, що захищають будівлю від незаконної добудови. За їхніми словами, вночі 19 грудня до Гостинного двору увірвалися невідомі в чорній формі й виштовхали частину активістів, які перебували всередині, на вулицю.

Крім того, супротивники реконструкції будівлі заявили, що нападники застосували сльозогінний газ і спецзасоби, які дозволені для використання лише співробітникам правоохоронних органів. За словами потерпілих, міліція не здійснювала жодних дій стосовно нападників.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...