Міліція каже, що під Київраду так просто прийти не можна

Четвер, 20 грудня 2012, 22:18

Активісти мали подати заявку на проведення акції у четвер під стінами Київради.

Про це повідомив керівник прес-служби Міністерства внутрішніх справ Володимир Поліщук в ефірі 5 каналу, коментуючи бійку між бійцями спецпідрозділу "Беркут" та активістами, які захищають від забудови Гостиний двір у Києві.

"Коли хтось з організаторів хоче провести зібрання, і Конституція це гарантує, вони повідомляють управління внутрішньої політики КМДА про те, що вони будуть проводити акцію", - зазначив він.

"Але, як правило, у нас дуже часто не закінчується тим, що мирно люди стали з плакатами, продемонстрували свою громадську думку і щось вимагають. Вони починають штурмувати двері, хочуть у силовий спосіб зайти туди і тоді, звичайно, коли йде вже грубе порушення громадського порядку тут міліція за законом має такі речі припиняти", - додав речник МВС.

Як відомо, вранці у четвер бійці спецпідрозділу "Беркут" вишикувалися на сходах перед будівлею, не пускаючи нікого до КМДА.

Депутати від "Батьківщини" та депутати Київради намагаються провести громадян усередину, щоб долучити їх до розгляду скандального питання.

Під час спроби потрапити у будівлю сталася сутичка. Декількох активістів "Беркут" повалив на землю і трохи не затоптав ногами.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування