Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович очолив список 200 найвпливовіших українців

П'ятниця, 21 грудня 2012, 10:16

Лідером рейтингу найвпливовіших українців за версією журналу "Фокус" третій рік поспіль став Віктор Янукович.

На другій сходинці розмістився олігарх Рінат Ахметов, співвласник компанії "СКМ".

На третій позиції рейтингу в 2012-му році опинився старший син президента Олександр Янукович, який у минулому році займав лише шосту сходинку.

Він тримає під контролем не тільки стрімко зростаючий бізнес, але й головні відомства країни: Міністерство фінансів, Національний банк, МВС та Державну податкову адміністрацію, які очолюють представники його оточення

Четверте місце зайняв прем'єр-міністр Микола Азаров, на п'ятому опинилась засуджена Юлія Тимошенко.

Шосте місце посів Сергій Льовочкін, одразу за ним розмістився на сьомій позиції Андрій Клюєв.

Восьме місце у рейтингу отримав голова Нацбанку Сергій Арбузов, дев'яте та десяте місце отрималт Дмитро Фірташ та Юрій Іванющенко відповідно.

Видання зауважує, що в цілому після парламентських виборів розташування сил серед найвпливовіших українців кардинально не змінилося, але в країні зміцнилася вертикаль "сімейної" влади. Доказ цьому - перша десятка рейтингу.

Єдиний новачок першої десятки - глава НБУ Сергій Арбузов (№ 8). Головний банкір країни витіснив з ТОП-10 співвласника групи "Приват" Ігоря Коломойського (№ 11).

Проривом року видання назвало одного із засновників Партії регіонів Володимира Рибака (№ 26), який отримав місце спікера в новій Верховній Раді.

Його попередник Володимир Литвин залишився без посади та опустився на 78 позицій.

Всього в рейтингу 23 нових імені. З них п'ятеро учасників - представники опозиції, що потрапили до списку завдяки успішним результатам парламентських виборів.

З двохсот найвпливовіших українців десята частина - представники опозиційних сил. Їхні лідери зміцнили свої позиції: Арсеній Яценюк (№ 15) піднявся на сім пунктів, Віталій Кличко (№ 20) та Олег Тягнибок (№ 36) - на одинадцять.

Головний опозиціонер Юлія Тимошенко другий рік поспіль зберігає п'яте місце в рейтингу.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування