Мельниченко вже ознайомлюється з матеріалами справи про держтаємницю

П'ятниця, 21 грудня 2012, 12:17

Головне слідче управління СБУ завершило розслідування кримінальної справи у відношенні Миколи Мельниченка за розголошення ним державної таємниці.

Як повідомив журналістам адвокат екс-майора Держохорони Микола Неділько, починаючи з 20 грудня, він і Мельниченко почали ознайомлення з матеріалами кримінальної справи.

За його словами, у справі нараховується 17 томів, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Адвокат зазначив, що слідство прибрало з обвинувачення, висунутого Мельниченку, статтю 358 (підробка документів), залишивши інкриміновані раніше "перевищення влади чи службових повноважень" і "розголошення державної таємниці".

Неділько додав, що 19 грудня йому і його підзахисному з Генпрокуратури прийшов лист, у якому зазначається, що, "беручи до уваги те, що докази, зібрані під час досудового слідства, є достатніми для складання обвинувального акту, слідчому доручено виконати вимоги ч.ч. 1-3 ст.290 КПК щодо відкриття матеріалів кримінального провадження".

За словами адвоката, у листі зазначається, що відповідно до ч. 6 цієї статті КПК, Генпрокуратура просить його та Мельниченка "надати доступ до будь-яких речових доказів або їх частин, документів чи копій із них, що містять відомості, які сторона захисту планує використовувати в якості доказів у суді".

"Якщо раніше захист міг у суді використовувати несподівані для сторони обвинувачення ходи, те, виходячи з українських реалій, розкриття захистом доказів, які будуть указувати на невинність обвинувачуваного, надає можливість прокурору використовувати отримані матеріали на свою користь", - наголосив адвокат екс-майора.

Неділько також зазначив, що "в основу обвинувачення Мельниченка, як не дивно, покладені записи, зроблені ним у кабінеті Леоніда Кучми, його свідчення, які він надавав у справі викрадення й убивства Георгія Гонгадзе, свідчення Кучми, свідчення Литвина, Деркача й інших колишніх і нинішніх державних діячів".

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...