Посол Росії: "Запасу міцності" надовго не вистачить, треба вирішувати швидко

П'ятниця, 21 грудня 2012, 15:05

Росія сподівається на знаходження компромісних рішень із Україною завдяки, зокрема, роботі нової Верховної Ради.

Про це заявив посол РФ в Україні Михайло Зурабов на конференції "Підсумки виборів в Україні й перспективи російсько-української співпраці" у Києві, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Він нагадав слова російського президента Володимира Путіна про близьке партнерство й дружню атмосферу у співпраці між Україною та Росією, які дозволяють вирішувати багато проблем.

"Але будь-які компромісні рішення, які б не приймалися на політичному рівні, виконавчою владою, згодом повинні отримати відповідну ратифікацію в парламентах наших двох країн", - наголосив Зурабов.

Саме від того, за його словами, наскільки парламенти двох країн зможуть спокійно, розважливо й докладно працювати з мінімальною політизацією, найближчим часом має бути зрозуміти перспективу співпраці.

"І сьогоднішня ситуація, і ситуація найближчого року, якщо її розглядати під кутом зору економіки, таїть у собі досить велику кількість викликів і загроз", - зазначив посол РФ.

"Запасу міцності на сьогодні такого, який міг би дозволити нам максимально довго аналізувати поточний порядок денний і знаходити рішення, такого запасу міцності в нас немає. Тому, за моїми оцінками, якщо якимсь рішенням і судилося відбутися, то вони мають відбутися у першій половині наступного року", - заявив Зурабов.

Так, на його думку, Україна повинна прийняти рішення з приводу співпраці з Митним союзом протягом півроку.

"З урахуванням тієї економічної ситуації, у якій перебувають наші країни, я вважаю, що рішення щодо співпраці саме на цьому напрямку (Україна - МС) необхідно було б прийняти протягом найближчого півріччя", - сказав посол.

Він додав, що Митний союз стає економічними реаліями й, отже, за якийсь час постане необхідність провести поглиблені переговори між країнами цього об'єднання й Україною із приводу митних режимів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування