Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Добкін уже хоче продати комусь стадіон Ярославського

П'ятниця, 21 грудня 2012, 17:46

Глава Харківської облдержадміністрації Михайло Добкін не виключає можливості продажу стадіону "Металіст" приватній особі.

Про це він сказав на прес-конференції, коментуючи заяву президента футбольного клубу "Металіст" Олександра Ярославського про те, що він припинить фінансування клубу, якщо у нього відберуть стадіон.

За словами губернатора, свого часу на будівництво стадіону "Металіст" "були виділені колосальні кошти" з міського, обласного і державного бюджету.

"І сьогодні цей об'єкт може й має приносити прибуток і було б абсолютне неправильно цим не скористатися. Хто це робитиме – ФК "Металіст", область чи місто - це питання вже внутрішньої домовленості", - наголосив Добкін.

Він відзначив, що у міста, області й, напевно, у ФК "Металіст" "є чітке бачення, як управляти цим об'єктом без збитку основної діяльності, і у разі, якщо цей багатопрофільний об'єкт прийматиме різні змагання і управлятиметься містом чи областю, він приноситиме доходи в скарбницю".

"Я не знаю, що там заявив пан Ярославський, я хочу вам сказати, що якщо слідувати цій логіці, то тоді, якщо він там єдиний інвестор, у нього має бути договір, де було б чітко прописано, що якщо він вкладає гроші – він претендує на власність цього стадіону", - зазначив Добкін.

"Але давайте порахуємо, хто і скільки вклав коштів. Давайте приплюсуємо сюди залишкову вартість стадіону, який був, адже він виріс не на порожньому місці, не в чистому полі. Там була будова, яка мала балансову вартість", - наголосив він.

Губернатор вважає, що місту і області під силу утримання обласного спортивного комплексу "Металіст".

"Нічого страшного, адже ми витрачали на утримання оперного театру близько 30 мільйонів гривень з обласного бюджету, не розсипалася ж будівля, стоїть сьогодні й ще буде 100 років стояти", - сказав губернатор і зазначив: "Тому емоції в бік. Чиста математика. Розберемося".

Він також висловив переконання, що вболівальники ФК "Металіст" жодним чином не відчують, що сталося, якщо буде передача стадіону місту або він залишиться в управлінні області.

"ФК "Металіст" як грав, так і гратиме, і ніякі додаткові витрати тягарем на футбольний клуб не ляжуть", - сказав Добкін.

"Розберемося. Я не думаю, що є привід загострювати на цьому увагу. Є амбіції. Ось їх треба прибрати в бік, подивитися тверезо на цю ситуацію і ухвалити правове рішення", - сказав він.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...