Київська міліція почала розслідувати викрадення Развозжаєва

Субота, 22 грудня 2012, 12:02

Солом'янське райуправління міліції Києва проводить досудове розслідування на підставі заяви адвоката російського опозиціонера Леоніда Развозжаєва про його викрадення.

Про це повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" у суботу начальник управління по зв'язках з громадськістю МВС України Володимир Поліщук.

"На адресу Солом'янського райуправління надійшов супровідний лист з прокуратури Солом'янського району. Прокурор Солом'янського району доручив проведення досудового розслідування кримінального виробництва, яке зареєстроване в Єдиному реєстрі досудових розслідувань 22 листопада 2012 року", - розповів Поліщук.

Він підкреслив, що заявникові Закревській повідомили про внесення даних до Єдиного реєстру.

Поліщук зазначив, що, зокрема, українські правоохоронці в ході розслідування отримали офіційну інформацію від прикордонників про те, що Развозжаєв добровільно перетинав кордон у пункті пропуску, показуючи документи.

Як повідомлялося, міліція вже проводила перевірку за заявою адвоката у зв'язку з нібито викраденням Развозжаєва в Україні.

У той же час, адвокат Развозжаєва Дмитро Аграновський заявив "Інтерфаксу", що досі не знає його точне місцезнаходження.

За деякими даними, Развозжаєва відправили в Іркутську область для проведення слідчих дій про розбій.

"Ні родичів, ні правозахисників, ні адвокатів досі офіційно не повідомили, куди етапували Развозжаєва 18 грудня. Ми припускаємо, що він в Іркутську, але точних даних немає", - сказав Аграновський.

За словами адвоката, він готовий вилетіти до Развозжаєва. "У нас є в Іркутську свої люди, але я, в принципі, готовий вилетіти, якщо це буде потрібно", - сказав він.

Як вважає Аграновський, Развозжаєва було етаповано незаконно. "По-перше, у справи закінчився строк давності, і було винесено постанову, що Развозжаєв до цього не причетний. По-друге, його етапували, навіть перед цим не дізнавшись, як він ставиться до звинувачення", - заявив захисник.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування