Свободівець вимагає розслідувати, чому його не пустили до Одеської міськради

Субота, 22 грудня 2012, 12:52

Народний депутат від ВО "Свобода" Павло Кириленко спрямував до Генеральної та Одеської обласної прокуратури заяву про кримінальне правопорушення вчинене щодо народного депутата.

Як повідомляє прес-служба "Свободи", заяву за фактом подій біля стін Одеської міської ради під час XVI сесії Кириленко спрямував до прокуратури у суботу.

Свободівець вимагає відкрити кримінальне провадження та почати досудове розслідування за фактом вчинення щодо народного депутата злочину, передбаченого ст. 351 Кримінального кодексу (перешкоджання діяльності народного депутата) та перевірити посадових осіб Одеської міської ради щодо їх причетності до вчиненого злочину.

"Я та члени ВО "Свобода" разом з громадою міста прийшли до будинку Одеської міської ради висловити свою громадянську позицію щодо питань, включених в порядок денний сесії. Однак я не зміг скористатися своїм законним правом передбаченим ч. 3 ст. 17 закону України "Про статус народного депутата України", згідно якої народний депутат чинного скликання при пред'явленні відповідного посвідчення користується правом безперешкодно відвідувати органи державної влади та місцевого самоврядування", - йдеться в заяві.

"Мені на перешкоді стали особи невідомої охоронної структури. При пред'явлені мною посвідчення народного депутата України охоронці забарикадувалися та закрилися в проходах між дверми міської ради. На мою законну вимогу повідомити керівництво міської ради, що народний депутат України хоче потрапити на сесію не було надано жодної відповіді. Натомість представники охоронної фірми почали застосовувати сльозогінний газ та поливати з брандспойту холодною водою мене та людей, які стояли поряд", - заявляє Кириленко.

Окрім того, свободівець вимагає визнати сесію Одеської міської ради нелегітимною та скасувати її рішення.

Як повідомлялося, в п’ятницю Одеська міська організація ВО "Свобода" разом з підприємцями штурмували приміщення міської ради після того, як на сесію не був допущений Кириленко.

Пізніше прокуратура області повідомила, що за фактом подій біля будівлі Одеської міськради розпочато досудове розслідування за ч. 2 ст. 296 КК України (хуліганство).

Прес-служба Одеської міськради повідомила, що троє охоронців, які захищали будівлю міськради під час штурму, потрапили до лікарні.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування