Янукович зрозумів, що треба краще контролювати розтрати

Понеділок, 24 грудня 2012, 16:39

Протягом двох місяців уряд має підготувати плани структурної перебудови економіки на 2013 рік.

Про це президент Віктор Янукович сказав під час зустрічі з членами новопризначеного Кабінету міністрів, повідомляє прес-служба президента.

"Ми повинні в найкоротші терміни – я вважаю, це рішення прийме уряд на чолі з прем’єр-міністром – відпрацювати відповідні програмні заходи. Що ми будемо робити, на що ми повинні націлити реалізацію структурної перебудови економіки. По термінах, я просив би, щоб ми найближчим часом це почули", - сказав президент.

Він наголосив, що розвиток внутрішнього ринку, фокусування зусиль на кредитуванні вітчизняної промисловості, бізнесу, максимальна участь національного капіталу в цьому процесі – інструменти, які зараз необхідні для захисту й активізації економіки України.

"Результати практичної праці, практичного виконання попередніх планів свідчать, що необхідно значно посилити контроль над використанням усіх наявних ресурсів, особливо бюджетних коштів", - констатував президент.

Він підкреслив, що очікує від контролюючих органів ефективної роботи.

У наступному році слід ретельно проаналізувати недоліки, які були у 2012 році, - і врахувати це при подальшому плануванні, наголосив Янукович.

"Я буду просити вас, персонально кожного, дуже відповідально підійти до цієї роботи - створення таких планів на наступний рік", - сказав він.

Глава держави наголосив на необхідності подальшого реформування: "Ми повинні рухатися далі. Багато зроблено позитивного – це треба нарощувати й продовжувати".

"Кожен у своєму напрямку повинен працювати з громадськими організаціями, з об’єднаннями громадян, виїжджати в регіони, на місця, проводити роз’яснювальну роботу", - додав Янукович.

Президент також сказав, що розвиток реального сектору національної економіки та розбудова внутрішнього ринку залишаться серед пріоритетів влади у 2013 році.

Важливим Янукович назвав важливим продовження політики дерегуляції, насамперед - скорочення витрат бізнесу.

"В умовах жорстких бюджетних обмежень має відбуватися вдосконалення організації соціальної сфери, посилення цільового характеру соціальних видатків. Має бути продовжена бюджетна реформа, яка пов’язана з Пенсійним фондом", - сказав президент.

"Ми розраховуємо на поглиблену співпрацю з міжнародними фінансовими установами - МВФ та Світовим банком, на позитивний хід переговорів зі Світовою організацією торгівлі щодо внесених пропозицій стосовно врахування наших національних інтересів у сфері міжнародної торгівлі", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:18
Очільник Пентагону та топгенерал США про допомогу Україні: затягування має наслідки на полі бою
01:50
Остін у Пентагоні зустрівся з міністром оборони Норвегії: говорили про Україну
00:59
футбол"Бенфіка" Трубіна поступилась по пенальті "Марселю", "Ліверпуль" не зумів створити дива: результати 1/4 фіналу Ліги Європи
00:54
тенісКостюк відіграла 5 матчболів та перемогла фіналістку Australian Open на турнірі в Штутгарті
00:48
Директор ЦРУ до конгресменів: Україна може програти до кінця року, якщо не схвалите допомогу
00:14
оновлюєтьсяЗагроза "Шахедів" та ракет: в частині країни оголошено повітряну тривогу
23:45
Трамп прокоментував допомогу Україні після проєкту Джонсона: Європа має робити більше
23:38
Росіяни 14 разів за добу обстріляли Сумщину, поранена людина
23:20
Кулеба про новий пакет допомоги Україні в Конгресі: У нас немає плану Б
23:04
Конгресвумен Спартц пропонує прибрати частину допомоги Україні з проєкту Джонсона
Усі новини...