Одеські депутати прирівняли "свободівців" до фашистів

Середа, 26 грудня 2012, 12:15

Депутати Одеської обласної ради підтримали резолюцію про створення Антифашистського комітету.

За відповідне рішення проголосувало 106 депутатів із 117 присутніх у залі, повідомляє УНІАН.

Перед цим рішення про створення Антифашистського комітету було ухвалено на антифашистському мітингу біля будівлі облдержадміністрації.

Мітинг організували за ініціативою обласної та міської організацій Партії регіонів у відповідь на інцидент 21 грудня, коли "свободівці" штурмували Одеську міськраду.

На мітингу були присутні декілька тисяч осіб, у багатьох в руках - прапори Партії регіонів, Компартії України, партії "Батьківщина", а також державні прапори України.

Деякі тримали транспаранти: "Фашизм не пройде", "Ми не запрошували "Свободу" до Одеси".

Основна частина учасників мітингу - пенсіонери і студенти, члени Спілки радянських офіцерів, а також працівники бюджетних організацій і чиновники. Останніх до обладміністрації доставили на автобусах, припаркованих на прилеглих до будівлі вулицях.

 
Фото "Думская"

Учасники акції вважають, що події 21 грудня в Одесі, показали, що "фашизм намагається підняти голову".

"Ми солідарні з Європарламентом, який однозначно засудив дії всеукраїнської організації "Свобода" і подібні профашистські організації в Україні і звернувся із закликом до всіх так званих "опозиційних" партій і сил у Верховній Раді не взаємодіяти, не підтримувати і не формувати коаліцій з цією партією. Тому що расистські, антисемітські та ксенофобські погляди, які пропагуються ними, суперечать фундаментальним цінностям і принципам Європейського Союзу, до якого прагне сьогодні Україна", - сказано у резолюції.

Як зазначив, виступаючи на мітингу, новообраний депутат Геннадій Труханов, "Одеса — найбільш багатонаціональне місто в країні і тому будь-який прояв націоналізму для нас є абсолютно неприпустимим і нетерпимим".

Водночас, як заявив начальник ГУ МВС в Одеській області Сергій Резніков, міліції відомі імена всіх учасників штурму Одеської мерії 21 грудня.

"У рамках провадження допитано понад 100 осіб. Визначені всі особи, які брали участь у хуліганському демонтажі мерії. За підтримки суду (я можу відповідати лише за якість кримінального провадження) всі вони будуть притягнуті до кримінальної відповідальності", - сказав Резніков, повідомляє Думская.

Як відомо, 21 грудня прихильники ВО "Свобода", ошукані інвестори і підприємці ринків намагалися штурмом узяти будівлю мерії, в якій проходило засідання сесії міської ради.

Учасники штурму зламали вхідні двері до міськради. Одеська міська організація ВО "Свобода" обвинуватила охорону мерії Одеси в застосуванні проти учасників мітингу біля будівлі міської ради сльозоточивого газу і водометів.

Прокуратура Одеси почала кримінальне провадження за фактом штурму мерії Одеси.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування