Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Активісти обурені, чому за Hyundai ніхто не поніс відповідальність

Четвер, 27 грудня 2012, 09:24

"Справа Hyundai" у перспективі може стати предметом антикорупційного розслідування.

Таку думку висловив голова українського відділення Transparency International Олексій Хмара у коментарі Deutsche Welle.

"Як мінімум, це службова недбалість високопосадовців. Поки що ми не можемо сказати, що хтось заробив саме на цих потягах, але ми можемо сказати, що заробили навколо Hyundai, на інфраструктурі, на будівництві, на ремонті", - сказав він.

Активіст не розуміє, чому жоден чиновник і досі не притягнутий до відповідальності.

Влада спершу повинна була упродовж кількох місяців тестувати роботу Hyundai без пасажирів, а не проводити тепер "експеримент на людях", обурений Хмара.

У свою чергу голова громадської організації "Європатруль" В’ячеслав Коновалов вважає, що тендер на закупівлю Hyundai був непрозорим

"Я б назвав той тендер корупційно орієнтованим, оскільки переможець був відомий заздалегідь", - сказав він.

За урядовими даними, Україна придбала десять поїздів Hyundai за 307 мільйонів доларів. Проте Коновалов стверджує, що реальна сума контракту ледь не вдвічі більша.

"Це не афішується, але Україна ще має платити щороку і за сервісне обслуговування. Плюс має побудувати чотири депо. Плюс постійно ремонтує Hyundai, і сума цього ремонту не розголошується", - сказав він.

На думку всіх опитаних DW експертів, відповідати за те, як були витрачені бюджетні кошти, за неякісні й небезпечні перевезення, має керівництво міністерства інфраструктури, яке донедавна очолював Борис Колесніков, а також підприємств "Укрзалізниці".

На думку представників громадськості, "справа Hyundai" вже давно мала б стати предметом розгляду парламенту, а також ретельної перевірки з боку правоохоронних органів та контрольно-ревізійного управління.

Проте досі жодного чиновника, причетного до закупівлі Hyundai, не притягли до відповідальності.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування