Вдова Ґонгадзе: Суд не збирається "докопуватись" до замовників

П'ятниця, 28 грудня 2012, 17:22

Мирослава Ґонгадзе вважає, що суд у справі Олексія Пукача робить усе так, щоб "не докопуватись до реальних причин і замовників" убивства журналіста Георгія Ґонгадзе.

"На жаль процес був цілком закритий від громадськості", - констатувала вдова Ґонгадзе, передає "Голос Америки".

"У ньому не були допитані жоден з тих, на кого вказав як на замовників – колишній президент Леонід Кучма та колишній голова його адміністрації Володимир Литвин. Суд, враховуючи заперечення прокуратури, неодноразово відмовив потерпілим у допиті цих ключових свідків", - зазначила вона.

"Складається враження, що суд перебуває під тиском  і робить все для того, щоб якомога швидше завершити процес над Пукачем і не докопуватись до реальних причин і замовників злочину", - заявила Мирослава Ґонґадзе.

Вона вважає, що вимога довічного ув’язнення генералу Пукачу справедлива, але й такий вирок не буде повним.

"Покарані мають бути не лише виконавці, але й замовники вбивства", - сказала Мирослава Ґонґадзе.

Її представник у суді Валентина Теличенко переконана, що Генпрокуратура "робить усе можливе, щоб закрити шлях до викриття замовників убивства".

"Досудове слідство проведено з грубими недоліками, а сам обвинувачувальний вирок дуже суперечливий", - зазначила адвокат.

Теличенко наголосила, що сумнівів у винуватості Пукача немає, він "не є крайньою ланкою у цьому злочині, він виконував замовлення на вбивство".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...