Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Пукача засудять на відкритому засіданні

П'ятниця, 28 грудня 2012, 18:07

Печерський райсуд Києва буде оголошувати вирок екс-генералу Олексію Пукачу, який обвинувачується у вбивстві Георгія Гонгадзе, на відкритому засіданні.

Про це після судового засідання повідомив прокурор Володимир Шилов, передає УНІАН.

Як відомо, суд оголошуватиме вирок 29 січня 2013 року о 10:00.

"Це буде в приміщенні на першому поверсі на відкритому засіданні, щоб ви могли почути, що буде відбуватися", - сказав Шилов.

При цьому він зауважив, що у п’ятницю під час дебатів та під час виголошення Пукачем останнього слова можна було вкотре переконатися, що державне обвинувачення правомірно просило суд призначити підсудному міру покарання у вигляді довічного позбавлення волі.

"Ніякого каяття у виступах Пукача, на жаль, не було", - сказав Шилов.

За словами прокурора, при цьому Пукач вкотре намагався переконати суд, що вбивство було випадковим, але при цьому заявляв, що воно було скоєне на замовлення.

Також прокурор зазначив, що якщо судовому слідству Пукач називав прізвища осіб, від яких він нібито отримував накази, то п’ятницю він не назвав прізвищ.

Як відомо, вбивство Гонгадзе було скоєно восени 2000 року.

15 березня 2008 року Апеляційний суд Києва визнав винними у вбивстві Гонгадзе трьох колишніх співробітників Департаменту зовнішнього спостереження МВС - Валерія Костенка, Миколу Протасова і Олександра Поповича, і призначив їм покарання у вигляді позбавлення волі терміном від 12 до 13 років.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування