Пілоти вертольота, що розбився, випробовували нові двигуни

Неділя, 30 грудня 2012, 10:02

Пілоти вертольота внутрішніх військ МВС України, який розбився 25 грудня в Кіровоградській області, перебували на борту правомірно і виконували роботи із випробування замінених двигунів.

Про це повідомила в суботу прес-служба внутрішніх військ МВС України з посиланням на матеріали Управління авіації ВВ, передає Інтерфакс-Україна.

"Передчасно визначати причини трагедії без результатів досліджень неможливо. Однак офіційно підтвердженим фактом є правочинність проведення запланованих робіт і перебування у вертольоті екіпажу і технічних фахівців", - йдеться в повідомленні.

У прес-службі пояснили, що згідно з річним планом виходу вертольотів на регламентні роботи у 2012 році, на вертольоті були виконані регламентні роботи із заміною двигунів і головного редуктора. Після цього, відповідно до інструкції екіпажу вертольота і технологічних карт, виконується роздільне випробування двигунів повним складом екіпажу із залученням фахівців контрольно-перевірочної станції техніко-експлуатаційної частини. Ці роботи і виконували військовослужбовці в день трагедії.

У повідомленні також наголошується, що 21 грудня на вертольоті вже виконувалися запуск і випробування двигунів на малому газу після розконсервування. Це передбачає інструкцію з експлуатації двигунів. Зауважень щодо роботи двигунів і систем вертольота виявлено не було.

"Вертоліт Мі-8, на якому виконувалися роботи, - 1988 року випуску. Для техніки такого класу - звичайний термін. У2001 році було виконано капітально-відновлювальний ремонт вертольота, на Конотопському авіаційному заводі. Напрацювання техніки після виконання ремонту становить 235 годин і 517 посадок, що вчетверо менше, ніж до ремонту", - наголошують у ВВ.

Крім того, двигуни, встановлені на вертольоті,у червні 2007 року проходили капітально-відновлювальний ремонт на ЗАТ "Мотор Січ", їх напрацювання становить не більше 123 годин.

Як повідомлялося, 25 грудня в результаті падіння в Кіровоградській області на аеродромі "Олександрія"вертольота внутрішніх військ МВС України загинули п'ятеро осіб.

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування