Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко вважає ідею чемпіонату СНД з футболу антиукраїнською

Неділя, 30 грудня 2012, 10:20

Голова комітету ВР з питань свободи слова та інформації Микола Томенко вважає ідею проведення спільного чемпіонату з футболу між країнами СНД антиукраїнською.

Про це він сказав в ефірі радіо "Ера FM", повідомляє сайт Томенка.

"Ідея проведення спільного чемпіонату з футболу між країнами СНД – це антиукраїнська ідея. В такому об’єднаному чемпіонаті може брати участь лише кілька футбольних клубів, які мають ледь не мільярдні прибутки для того, щоб їздити на матчі цього чемпіонату в Сибір чи в Чечню", - вважає він.

"З іншого боку, і цілком очевидно, ця ідея виникла як ідея наповнення реальним змістом так званої доктрини "руского міра" чи відновленого євразійського союзу. Якщо Україна зобов'язана входити в митний союз чи євразійський геополітичний простір, то чому їй не увійти у футбольний простір СНД під егідою Росії?", – зазначив голова комітету.

"Якщо, не дай Бог, виникне ідея провести цей об’єднаний чемпіонат, то можна буде зліквідувати практично усі інші види спорту і забути про фізичну культуру, оскільки всі гроші підуть на забезпечення фінансування кільком клубам, які їздитимуть неозорими просторами колишнього Радянського Союзу. Я вже не кажу, як за таких умов українські футбольні клуби будуть представлені на європейській та міжнародній арені", – зауважив політик.

Водночас Томенко висловив переконання, що ці геополітичні чи олігархічні забавки є лише предметом дискусій і ніколи не будуть реалізовані.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування