Азаров любить МВФ і Росію. Без першого проживе, про другу подумає

П'ятниця, 7 грудня 2012, 21:40

В.о. прем'єра Микола Азаров заявляє, що Україна зможе обійтися без кредиту МВФ і думає на яких умовах приєднуватися до Митного союзу.

Про це він заявив в ефірі передачі Шустер. Live.

"Я їх (МВФ) дуже поважаю, і можна сказати люблю ... І ось зараз я із задоволенням відзначаю, що у керівництва МВФ відбуваються зміни світогляду. Я чекаю не дочекаюся, коли ці зміни світогляду призведуть до узгодження наших умов"

"Ми готові з ними співпрацювати. Але ми говоримо, що поки такий дорогий газ ми не можемо покласти на наших людей ось таку неймовірну ношу", - заявив він.

Азаров нагадав, що уряд Франції рік працював з населенням, щоб підвищити ціни на 2%, а Україні пропонують на 50%. "А наші люди, м'яко кажучи, бідніші будуть", - зазначив Азаров.

За його словами, уряд продовжить переговори. "Домовимося - прекрасно. Ну а буде якесь непорозуміння - теж проживемо. Не помремо", - запевнив прем'єр.

Що стосується переговорів із Росією, в.о. прем'єра також сказав, що "любить її, нікуди не дінешся".

"Сильна в нас любов, але між тим у нас свої інтереси, у них - свої! Це нормально, коли дружба дружбою, а грошики ...", - зазначив Азаров.

За його словами, для України дуже важливий Митний союз і вона вивчає, на яких умовах вона могла б приєднатися до цього об'єднання.

"Ми ведемо зараз детальне вивчення, на яких умовах ми можемо приєднатися до певних договорів Митного союзу" - додав Азаров, відзначивши, що рівень захисту українського ринку в 2 рази нижче, ніж у російського.

"Ми повинні вирішити, до чого ми можемо приєднається без шкоди для своєї економіки", - заявив Азаров.

Українська правда

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News